--> -->

Dinamo va ataca FCSB, iată surprizele lui Stoican: ”Să nu intre pe gleznuțe”

Dinamo – FCSB, primul derby al anului, va începe diseară, la ora 20:00, pe stadionul din Ștefan cel Mare.

Ar putea fi ultimul meci de un asemenea calibru pe bătrânul stadion din centrul Capitalei.

”Dorim să câștigăm”

”Sper să fie un meci bun și să ne ridicăm la nivelul suporterilor, sper să reușim”, a declarat Stoican, ieri, în startul conferinței de presă.

”Este în continuare derby-ul României, în ciuda poziției noastre în clasament, pe care o știe toată lumea. Mai ales după meciul tur, sunt convins că băieții noștri vor să-și ia revanșa. Dorim să câștigăm acest meci”, a declarat și Florin Răducioiu, la primul derby pe bancă.

”Jucăm și-n lift, la 2:00 noaptea”

Flavius Stoican susține că terenul va fi practicabil, deși au fost discuții nenumărate cu privire la acest subiect.

”Gazonul se va prezenta în condiții bune, nu putem spune că e praf. Am jucat fotbal și pe terenuri mult mai rele. Mâine, dacă cei care ne pun să jucăm fotbal, organizatorii, o facem și în lift, la ora 2:00 noaptea, noi jucăm! În lift. Nu vrem să căutăm scuze că suntem o echipă formată în ultimele 24 de zile.

Preocuparea mea este ca în acest răstimp să ne ridicăm la nivelul jucătorilor de la FCSB. Eu cred că ne putem ridica, dar rămâne de văzut, să nu rămână doar vorbe.

Nu știu dacă e vorba de îngrijorare, ci de emoții pozitive. Cât de mult va reuși să țină ritmul Rodriguez, Ivanov, când îi voi introduce, la ce scor, dacă vom conduce, dacă va fi egal. Important e să ne găsim identitatea de joc. Suntem o echipă care face presing, suntem reactivă, jucăm direct pe poartă, dar nu avem timp, nici nu-l caut, trebuie să reușim direct”, a mai spus Stoican.

Ironii

Antrenorul dinamovist susține că așa cum el își vede de echipa lui, și Mihai Stoica ar trebui să fie mai concentrat la propriile probleme.

”Nu vreau să intru în polemică, îi respect pe cei de la FCSB, indiferent de funcții, fiindcă atunci când ne întâlnim pe stradă, ne salutăm. Nu cred că am vorbit altfel decât la superlativ de adversari. Nu le-am spus când să facă antrenament, cu ce echipament să joace, cum e vremea, nu vreau ca nimic să ne perturbe. Asta am zis și jucătorilor mei, vreau să fie concentrați exclusiv la fotbal, iar oamenii vor să vadă fotbal, vor să vadă dacă o echipă încropită în 24 de zile poate să bată FCSB.

Jucătorii vor fi motivați, poate peste sută la sută. Rămâne să se vadă pe teren. Motivația există, poate chiar supramotivație. FCSB-ului nu-i va fi ușor aici! Chiar dacă majoritatea oamenilor îi dau favoriți pe cei de la FCSB și încă cum?! Și cu luat la glume. Dacă joacă cu apărarea sus. Să nu cumva să vină să creadă că intră pe gleznuțe, va fi un meci, altfel decât în tur!”, a mai spus tehnicianul roș-albilor.

Echipe probabile la derby

DINAMO
13. Figueiredo – 77. Buleică, 23. Patriche, 4. Jovanovici, 26. Tomozei l 5. Răuță, 18. J. Rodriguez l 22. Torje, 10. C. Matei, 20. Bordușanu l 44. Ivanovski
ANTRENOR: Flavius Stoican
REZERVE: 34. Chesneau, 3. A. Radu, 6. Ehmann, 8. Pierret, 27. R. Grigore, 38. Bani, 55. Celar, 75. Amzar, 99. Ivanov
ABSENȚI: Carp, Mihaiu (accidentați), St. Filip, Iliev (în afara lotului)

FCSB
99. A. Vlad l 2. V. Crețu, 55. Vinicius, 17. I. Cristea, 33. Radunovici l 27. Olaru, 26. Oaidă, 9. Oct. Popescu l 98. Cordea, 10. Fl. Tănase, 7. Fl. Coman
ANTRENOR: Toni Petrea
REZERVE: 32. Târnovanu, 3. Miron, 6. Haruț, 13. Dumiter, 14. M. Tănasă, 20. Burlacu, 22. V. Gheorghe, 25. Perianu, 28. Keșeru
ABSENȚI: Panțâru, Musi, I. Stoica (accidentați), Ov. Popescu, Șut (suspendați)

Citește și

VIDEO Fenomen spectaculos: a înghețat cascada cu apă termală din Toplița