Sorescu ajută financiar Dinamo

Dinamo a primit vești proaste deunăzi, întrucât are de achitat greșeli ale trecutului. Precum 14 salarii compensatorii lui Dorin Șerdean, aproximativ 30.000 de euro, sau 130.000 de euro fostului stoper Teddy Mezague!

Dar ”câinii” ar putea avea informații de bun augut din Polonia. De ce?

Dinamo va primi un bonus consistent de pe urma lui Deian Sorescu din partea polonezilor de la Raków Czestochowa dacă aceștia vor câștiga campionatul. Contractul are ”clauze-beton”, susține GSP.ro.

Banii vorbesc

Polonezii la care evoluează Sorescu și Bogdan Racovițan, transferat de la FC Botoșani pentru 650.000 de euro, sunt pe locul 1 și în fața celei mai mari performanțe din istoria grupării.

Nu este întâmplătoare situația de acum, iar Rakow are șanse mari la titlu. Ceea ce va aduce un bonus consistent ”câinilor roșii”, extrem de important având în vedere că Dinamo este în insolvență și bombardată de „amenzi” din partea a foști angajați sau jucători.

Sosit gratis în Ștefan cel Mare în primăvara 2018, Sorescu a adus 850.000 de euro clubului din Capitală, plus bonusuri de 650.000 de euro.

Clubul va încasa 50.000 de euro plus TVA dacă Raków Częstochowa va câștiga campionatul, iar jucătorul va bifa cel puțin 60 la sută din jocurile echipei sale.

Apoi, alți 300.000 de euro dacă Raków Częstochowa se califică în grupele Champions League, iar jucătorul este înregistrat la echipă.

Sorescu tocmai a marcat primul gol

Formația poloneză este vicecampioana en-titre a țării sale, dar a cucerit Cupa și Supercupa ultimei ediții. Rakow Czestochowa a terminat ediția precedentă pe locul 2 după Legia Varșovia, clubul de tradiție al țării, acum abia pe locul 11.

Echipa lui Sorescu și Racovițan se luptă pentru laurii campionatului cu Pogon Sczeczin și Lech Poznan, aflate la câte un punct distanță de Rakow.

Citește și

Raluca Turcan: ”Cânt la pian și plâng”