Dinamo, sigură pe bani: ”Vom vinde de un milion într-un an și jumătate”. Detalii despre Cortacero

Dinamo speră să efectueze în această săptămână câteva transferuri, chiar dacă mercato începe oficial pe 18 ianuarie. Mai întâi, roș-albii trebuie să scape de câțiva jucători.

Până atunci, gruparea are probleme complexe peste care trebuie să treacă. De la vechile conduceri la cele expuse în planul de reorganizare.

Administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu a vorbit într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor despre Ionuț Negoiță și Pablo Cortacero.

”Încă nu am aflat un răspuns cert (n.red ce riscă Dinamo în procesul de insolvență al lui Negoiță). Știu că procesul e în derulare, e la fond. Urmărim. Dincolo de faptul că există niște consecințe de natură civilă în dosarul penal, față de Dinamo, nu știu să vă spun azi nimic, așteptăm decizia instanței”, a comentat Zăvăleanu.

Două e-mail-uri de la Cortacero

Cât despre spaniolul Cortacero, administratorul judiciar a declarat: ”Nu știu dacă e vorba de infracțiuni de corupție, ca să fie sesizat DNA. Noi, în principiu, dincolo de anumite aspecte punctuale pe care ne vom apleca la un moment dat, nu am găsit lucruri care să intre în competența acestei instituții. Dar avem niște teme la dispoziție și dacă vom concluziona că trebuie să avansăm în justiție, o vom face.

Domnul Cortacero mi-a dat două emailuri, mi-a spus că este dispus să ajute Dinamo, eu încă îl aștept. Pragmatic, ajutorul îl văd într-o sumă importantă virată în contul clubului.

Mi-a zis că s-a vorbit foarte urât despre dumnealui, ceea ce nu ar constitui realitatea, și că dorește să ajute în continuare Dinamo. Email-uri de anul trecut, octombrie, noiembrie, ceva de genul acesta”.

”Nu ne gândim decât la sumă”

În planul de reorganizare al clubului, un detaliu este legat de faptul că Dinamo trebuie să vândă de un milion de euro în următorii 3 ani. Zăvăleanu este optimist.

”Da, în cei trei ani de procedură. Noi credem că vom vinde, fără probleme. Avem jucători care au căutare, inclusiv pe piața internațională. Pentru doi dintre ei sunt discuții, eu cred că Dinamo poate încasa acel milion de euro nu în trei ani, ci într-un an și jumătate.

Sunt șanse serioase (n.red transferul lui Sorescu). În jurul sumei respective, de un milion de euro. Sunt variante și afară, și în România.

Nu ne putem gândi decât la sumă. Cu cât mai mulți bani, cu atât mai bine pentru Dinamo. Noi am ținut cont de sentimentele suporterilor, dar scopul principal e salvarea echipei. Ofertele financiare bune sunt prioritare. Dinamo va pierde un jucător bun, dar va câștiga o sumă importantă necesară supraviețuirii”, a mai declarat Zăvăleanu.

Citește și

Connect-R despre substanțele interzise consumate: ”Până am avut palpitații”