--> -->

Dinamo riscă să nu mai fie primită la ”Arcul de Triumf”: „Cui nu-i convine”

Dinamo ar putea să nu mai fie primită în Complexul Național Sportiv Arcul de Triumf după meciul cu Petrolul Ploiești (1-1).

Declarațiile lui Ovidiu Burcă și comportamentul fanilor la meciul cu prahovenii i-au enervat pe conducătorii sportului. Există și o declarație dură în acest sens, emisă de Elisabeta Lipă: „Nu îi obligă nimeni să joace aici”.

Ovidiu Burcă a acuzat calitatea gazonului

Ovidiu Burcă s-a declarat total nemulțumit de starea gazonului de pe „Arcul de Triumf”, iar Dinamo riscă acum să nu mai fie primită pe arena de lângă Mănăstirea Cașin.

Antrenorul „câinilor” a pus jocul slab din meciul cu Petrolul (1-1), dar și accidentarea lui Neluț Roșu din jocul cu FC Botoșani (1-0), pe seama calității foarte slabe a suprafeței de joc. Acesta s-a dezlănțuit la interviurile de după întâlnirea cu ”lupii” și a criticat în termeni duri modul în care arată gazonul de pe arena unde se antrenează și echipa națională de rugby a României.

Elisabeta Lipă, aflată la conducerea Agenției Naționale pentru Sport – organizație care a luat locul Ministerului Tineretului și Sportului – le-a transmis oficialilor din Ștefan cel Mare că nu sunt obligați să închirieze acest stadion dacă sunt nemulțumiți.

Elisabeta Lipă: „Temperaturile foarte mari”

„Dacă nu este bine îngrijit gazonul de către stat, cei de la Dinamo au posibilitatea să se ducă și să joace pe alte stadioane, unde terenul se prezintă mult mai bine.

Să nu uităm că avem temperaturi foarte mari, iar gazonul nu are cum să nu sufere, având în vedere că acolo se desfășoară și meciuri de fotbal, și antrenamente de rugby, pentru că naționala va începe Cupa Mondială

Gazonul este foarte folosit și nu are timp să-și revină, date fiind temperaturile ridicate și folosirea excesivă a acestuia. Asta nu înseamnă că între pauzele competiționale gazonul n-o să fie revigorat.

Deci, cui nu-i convine… Statul român are terenuri, privatul la fel, au posibilitatea să joace unde vor ei. Nimeni nu-i obligă să joace pe «Arcul de Triumf»”, a declarat Elisabeta Lipă, potrivit GSP.

Comunicat ferm al administratorilor „Arcului de Triumf”

Materialele pirotehnice care au ajuns pe gazon la Dinamo – Petrolul i-au determinat pe administratorii stadionului de lângă Mănăstirea Cașin să ia atitudine.

Pe pagina de Facebook „Complexul Sportiv Național «Arcul de Triumf»” a fost publicat, duminică, un comunicat prin intermediul căruia „câinii” sunt avertizați că echipa riscă să nu mai poată juca „pe anumite stadioane”.

„În urma meciului Dinamo Bucuresti vs FC Petrolul Ploiesti care a avut loc pe stadionul din Complexul Sportiv Național Arcul de Triumf, reamintim că sportul trebuie să fie fair-play, la fel și suporterii. Indiferent de echipa cu care țin, trebuie să știe să se bucure de victorie sau să primească cu demnitate o înfrângere.

Spectacolul din tribune nu înseamnă torțe, petarde, fumigene și scaune rupte.

Ne dorim ca în casa sportului, așa cum vrem să fie Complexul Sportiv Național Arcul de Triumf, să intre suporteri civilizați, cu bun simț și care să se bucure cu adevărat de fotbal.

Comportamentul suporterilor poate afecta pe viitor posibilitatea echipei de a juca pe anumite stadioane și chiar să riște suspendarea!

Stadionul Arcul de Triumf este un stadion cochet pe care putem să-l întreținem împreună pentru ca sportivii și fanii să se bucure cât mai mulți ani de el.

Echipa CSN Arcul de Triumf”, se arată în comunicatul remis pe pagina de Facebook „Complexul Sportiv Național «Arcul de Triumf»”.

Citește și

Pe cine a învinuit CTP după ”dezastrul Crevedia”: ”Încă n-a declarat”