--> -->

Dinamo, reacție vehementă: ”Manipulare”

Clubul Dinamo a luat atitudine după acuzele făcute de reprezentanți ai Federației Române de Rugby și după diverse articole din presă.

Cei de la FRR au acuzat, apoi distribuit poze, cum că suporterii dinamoviști au lăsat pagube însemnate în urma lor după meciul de Cupă cu Sepsi (2-3), pe noul stadion ”Arcul de Triumf”. Gruparea din Ștefan cel Mare a luat atitudine prin administratorul special Vlad Iacob, care a ținut să spună că există un complot îndreptat împotriva cluburilor de fotbal și, în special, Dinamo București!

”Bani publici”

”Articolele din presă și modul în care se folosesc imagini cu aceleași câteva daune, fotografiate în mod repetat, din mai multe unghiuri, arată, în opinia mea, intenția de a blama cu argumente minore, dar prezentate disproporționat, clubul Dinamo și suporterii dinamoviști.

E regretabil că se produc pagube materiale, fie ele și minore, așa cum sunt în cazul de față, dar mai regretabilă este manipularea și escaladarea disproporționată a unor astfel de situații! Este o încercare de a se demonstra că pe „Arcul de Triumf” nu trebuie să evolueze cluburi de fotbal. E o campanie intenționată și nu este în spiritul „fair-play”-ului atât de invocat în sport.

Respect echipele naționale ale oricărui sport și felicit Federația Română de Rugby pentru calificarea „Stejarilor” la Campionatul Mondial! Cred însă că bunurile construite din bani publici ar trebui gestionate în interesul publicului, respectând și cunoscând prioritatea legală pe care meciurile echipelor naționale o au pe Arena „Arcul De Triumf”.

Banii publici sunt realizați prin munca a milioane de români și inclusiv prin munca suporterilor dinamoviști, care, prin dedicarea lor față de club, au demonstrat că merită să se bucure de fotbal pe o arenă ultramodernă și înainte de finalizarea noului Stadion Dinamo.

Puțin peste 20 de scaune au fost distruse în urma meciului cu Sepsi Sfântu Gheorghe, iar clubul va achita integral daunele provocate de suporterii noștri. Niciunul dintre acestea nu a fost smuls intenționat – așa cum anumite persoane vehiculează în presă – iar toate distrugerile par accidentale și cu siguranță au survenit în momentele de bucurie și în urma spectacolului oferit de către suporterii dinamoviști”, a reacționat oficialul ”câinilor”.

”Este regula lui Burcă”

El a continuat să explice situația în privința curățeniei din vestiar, după ce un oficial al FRR a lansat acuze că dinamoviștii au lăsat foarte murdar la cabine, după meci.

”În privința curățeniei, avem o regulă: vestiarul nostru trebuie să rămână curat, după fiecare meci. Este o regulă pe care am instaurat-o împreună cu Ovidiu Burcă, de când am venit la Dinamo. Cu această ocazie, invităm reprezentanții mass-media după fiecare partidă pentru a filma în ce condiții predăm vestiarul la final.

Aseară, după meci, staff-ul și jucătorii noștri au curățat integral vestiarul și au solicitat inclusiv mijloacele necesare pentru a îndepărta iarba rămasă pe podea. Ni s-a transmis că de acest aspect se va ocupa firma de curățenie.

Serviciile de curățenie au fost parte din contractul de utilizare al arenei, achitat integral de către club. În acest sens, punem la dispoziție câteva imagini de dinainte de partidă, care demonstrează faptul că așezarea mobilierului din vestiarul nostru era diferită, iar fotografiile prezentate în presă sunt fie din vestiarul oaspeților, fie au fost efectuate în urma altui eveniment”, a mai spus Iacob.

Citește și

Paula Herlo, între traume și ”România, te iubesc!”: ”A fost despre lacrimile necurse ale miilor de copii”