--> -->

Dinamo putea încasa bani de pe urma lui Sorescu. La fel ca în 2022!

Formaţia Rakow Czestochowa a câştigat pentru prima dată campionatul Poloniei. La echipa roș-albastră evoluează Bogdan Racovițan, ex-FC Botoșani, în timp ce polonezii l-au cedat împrumut în iarnă pe Deian Sorescu, ex-Dinamo, la FCSB.

În privința lui Sorescu, Gigi Becali a declarat că va activa clauza de a-l cumpăra în vară doar dacă formația sa va ieși campioană în România.

Dinamo s-a ales cu 50.000 de euro în 2022

Rakow a achiziționat doi fotbaliști români în ultimii ani, Sorescu de la Dinamo, apoi Racovițan de la Botoșani.

Contractele au fost elaborate astfel încât cluburile din România să obțină bonusuri de performanță. Atât la revânzarea jucătorilor, cât și în cazul obținerii unor trofee.

În 2022, Deian Sorescu a cucerit două trofee cu Rakow, Cupa și Supercupa Poloniei. Dinamo a obținut în acel an, 2022, un bonus de 50.000 de euro de pe urma acestor două performanțe ale lui Deian cu polonezii.

800 de mii de euro a plătit Rakow pentru Sorescu celor de la Dinamo în ianuarie 2022.

Nu au bifat 60 la sută!

Atât Dinamo, cât și Botoșani ar fi putut obține alte sume de bani de pe urma titlului cucerit de Rakow! Numai că niciunul dintre cei doi fotbaliști, Racovițan, respectiv Sorescu, nu a îndeplinit o condiție esențială.

„Trebuia ca fiecare să bifeze 60% din totalul meciurilor. Ceea ce nu a fost cazul! Sorescu a plecat în iarnă împrumut la FCSB, Racovițan a fost în multe partide rezervă, după niște probleme medicale. În ultimele trei etape a jucat de fiecare dată, de două ori integralist”, au povestit sursele GSP.

Și Sorescu, ajuns în iarnă împrumut la FCSB, și Racovițan au adunat fiecare câte 11 meciuri în actuala ediție, în 31 de etape până acum.

„Aveam 50.000 de euro dacă Sorescu bifa 60 la sută din partide”, a reacționat Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al roș-albilor.

Citește și

Cătălin Botezatu o critică pe Carmen Iohannis și o laudă pe Principesa Margareta: „Exact asta”