Dinamo, primul transfer. Și ce mutare!

Dinamo s-a mișcat mai greu, dar a făcut o primă mutare remarcabilă: fundașul central nord-macedonean Darko Velkovski, cu o cotă de 1,8 milioane pe site-ul Transfermarkt. Poate evolua și ca mijlocaș defensiv.

Jucătorul a fost anunțat pe pagina de Facebook a clubului cu un mesaj simplu: „Bine ai venit!”. Apoi, dinamoviștii au revenit cu detaliile.

Fotbalist!

Noul stoper al „câinilor” este internațional nord-macedonean de seniori, cu 48 de meciuri și 3 goluri pentru naționala țării lui. A trecut pe la toate loturile de juniori, U17, U18, U19, U20 și U21 ale țării.

A debutat în mai 2014 într-un meci amical contra Camerunului și a îmbrăcat ultima dată tricoul naționalei în iunie 2023, în eșecul usturător cu Anglia din preliminariile EURO, scor 0-7.

Stoperul de 28 de ani și 1,88m are 3 titluri, 2 cu Vardar Skopje și unul cu Rabotnicki, cu care mai are și două Cupe ale Macedoniei. El a mai evoluat în Croația, la Rijeka, cu care are 2 Cupe câștigate.

Vine la Dinamo din postura de jucător liber de contract.

Darko Velkovski a dat probe la Benfica

În decembrie, publicația indiană KhelNow l-a inclus pe Darko Velkovski într-un top al celor mai buni 11 jucători care intră în mercato din ianuarie liberi de contract. Pe listă mai apar nume precum David de Gea, Jesse Lingard, Santi Mina și Roberto Soriano.

În 2013, când Darko avea vârsta de 17 ani, de serviciile sale a fost interesat un club important din fotbalul european, Benfica. Nord-macedoneanul a și mers la Lisabona în probe, însă nu a primit un contract, revenind în țara natală, la Rabotnicki.

Dinamo are în lot în acest moment alți 4 fundași centrali: Răzvan Patriche, Lucas Alves, Josue Homawoo și Ricardo Grigore. Și Quentin Bena, închizător de meserie, poate evolua pe acest post.

Citește și

Loredana Groza, la vârsta ei: ”Îmi era frică de moarte. Nu-mi mai este de bătrânețe”