--> -->

Dinamo, prima mutare din vară: ”El da”

Dinamo joacă în această seară, de la ora 17:30, contra celor de la Sepsi, ultimul meci din Ștefan cel Mare din sezonul regulat.

Roș-albii au transferat 16 fotbaliști până acum, așteptând să rezolve și sosirea lui Christian Irobiso, care mâine ar putea fi declarat liber de contract după ședința CNSL a FRF.

Aloe pleacă pe drumul lui!

Unul dintre jucătorii care au surprins plăcut la Dinamo este mijlocașul Balthazar Pirret, care va rămâne la Dinamo și din vară, în timp ce Aloe Baptiste deocamdată nu l-a convins!

”Pirret e un jucător tânăr și cu potențial enorm. Mai are multe de arătat, cred în el și trebuie să aibă continuitate în evoluții. Ne gândim ca el să rămână în continuare dacă va rămâne pe aceeași linie.

Aloe e în lot, iar când îi vine rândul trebuie să fie bine. E concurență, Ehmann, Giafer, Patriche și cu Jovanovic care s-au impus acum ca titulari”, a explicat Flavius Stoican în emisiunea celor de la Radio Dinamo.

Pierret este unul dintre oamenii importanți la Dinamo, un alt francez, Aloe, fundaș central, a fost lamentabil cu CSU Craiova, mai rămâne doar până la vară, după care pleacă.

”Putem să jucăm trei sisteme”

”În cursul meciului poți schimba, noi jucăm 4-2-3-1 pentru că este antrenat cel mai mult, la Arad am folosit 4-1-4-1 sau 4-3-3, jucătorii care i-am avut la dispoziție, erau dispuși la acel sistem.

Sunt situații când o să folosesc trei fundași centrali, când nu am soluții, dacă se întâmplă ceva cu jucătorii în timpul partidei, poate ne convine rezultatul.

Când vorbim de sisteme de joc, fotbalul e dinamic, se poate transforma în timpul meciului, important este că tactic să păstreze anumite distanță pe faza defensivă, să nu fim echipă lungă, să avem distanțele corecte când avem mingea în posesie.

Important este că ei să țină cont de pozițiile respective, să aibă dinamică și să nu țină cont doar de acele poziții din teren de pe foaie”, a mai zis antrenorul.

Citește și

Condiția dură a Rusiei să oprească războiul