--> -->

Dinamo pregătește o lovitură de proporții

Noul administrator special al grupării din Ștefan cel Mare, Vlad Iacob, e gata să reorganizeze clubul la nivelul conducerii.

Dinamo ar putea avea un nou vicepreședinte: o femeie

După un start cu dreptul la nivel sportiv, în care Dinamo a reușit să învingă în prima etapă, 1-0, în partida din deplasare contra celor de la Progresul Spartac, acum „câinii” caută soluții la nivel administrativ. Chiar înaintea duelului de marți seară, cu Oțelul Galați, tot la Clinceni.

Apele s-au liniștit în Ștefan cel Mare după instalarea lui Vlad Iacob pe postul de administrator special, iar din informațiile Digi Sport, se pare că acesta urmează să primească ajutor în curând.

Clubul Dinamo ar putea să aibă un nou vicepreședinte, o persoană de sex feminin care, la fel ca și Vlad Iacob, a făcut studii în domeniul Managementului Sportiv!

Situația ar fi una fără precedent atât pentru bucureșteni, cât și pentru grupările din primele eșaloane ale fotbalului românesc, nefiind până acum vreo persoană de sex feminin care să îndeplinească această funcție în cadrul unui club de fotbal.

Play-out-ul Ligii 2 ar putea da trei echipe pentru Liga 1

Steaua, Șelimbăr, CSM Slatina, Dumbrăvița și Minaur Baia Mare sunt echipele fără drept de promovare în Liga 1.

Chiar dacă este puţin probabil să se întâmple asta, există posibilitatea ca în play-off, adică între primele şase, să se califice toate cele cinci echipe fără drept de promovare. Plus o a şasea care ar urca în Liga 1, indiferent de rezultatele obţinute în cele 10 etape.

Apoi, pentru celelalte trei locuri eligibile pentru promovarea în Liga 1 se va apela la play-out-ul Ligii 2.

Atunci când s-a stabilit actualul regulament de promovare, s-a luat în discuţie inclusiv excluderea echipelor din play-off dacă nu au dreptul la promovare.

Însă, juridic, într-o competiţie, în cazul de faţă Liga a 2-a, se joacă după regulile respectivei competiţii. Aşa că nu li se poate interzice intrarea în play-off echipelor care şi-au obţinut acest drept.

Se poate promova în Liga 1 direct şi din play-out

În cazul promovării, se ia în calcul regulamentul din Liga 1, acolo unde nu au dreptul să joace echipele care nu sunt de drept privat. Cum este Steaua, de exemplu.

Ca atare, cluburile au fost informate că, dacă dintre echipele din play-off nu se vor ocupa cele patru poziţii pentru promovare, două direct şi două la baraj, se va apela la play-out.

În cel mai rău caz, cu toate cele cinci echipe fără drept de promovare în play-off, una urcă în Liga 1. Apoi, pentru a doua echipă care va promova direct se vor lupta echipele de pe locul 1 din cele două serii de play-out. Cine câştigă, promovează direct, iar cine pierde merge la baraj.

Pentru al doilea loc de baraj, potrivit regulamentului, se vor lupta echipele clasate pe locurile 2 din cele două serii din play-out.

Citește și

Sorin Cîmpeanu vrea introducerea uniformelor în școli: ”Dacă elevii sunt mândri de școală”