--> -->

Dinamo poate profita de situația din Ghencea

Runda a 4-a din play-off-ul ligii secunde aduce față-n față cele două rivale din București, Steaua și Dinamo.

Derby-ul a fost amânat cu 24 de ore, după decizia FRF, la solicitarea Jandarmeriei București, astfel că se va juca marți seară, în a treia zi de Paște.

Ce a fost în prima confruntare

La nivel de ligă secundă, Dinamo și Steaua s-au întâlnit o singură dată, în sezonul regular. Atunci, ”militarii” s-au impus cu 2-1, pe Arena Națională, după ce ”câinii”, preț de câteva minute, au condus cu 1-0.

Din nefericire, în tribunele celui mai mare stadion din țară, pe toată durata partidei, între susținătorii roș-albaștriilor și jandarmi au existat ciocniri violente. Cei de la Peluza Sud Steaua au încercat să ajungă în sectorul dedicat Peluzei Sud Dinamo, aflat, practic, lângă.

Măcar baraj

Pe parte sportivă, Dinamo poate profita de situația Stelei. Echipa din cartierul Ghencea, deși tot sezonul pe locurile fruntașe, nu are dreptul de a promova în Superligă. Astfel, rivalii din ”Ștefan cel Mare” pot reveni în primul eșalon direct dacă termină pe locul 3 și Steaua ocupă unul din primele două locuri.

Într-un context mai puțin fericit pentru alb-roșii, în urma unui eventual finish pe poziția a cincea, „câinii” tot vor merge la barajul pentru promovare/retrogradare dacă rivalii „militari” termină deasupra lor în clasament.

Până atunci, elevii lui Ovidiu Burcă întâlnesc Oțelul Galați vineri, 7 aprilie, pe ”Arcul de Triumf”, în timp ce băieții lui Daniel Oprița primesc vizita celor de la Poli Iași marți, 11 aprilie, acasă. Două dueluri extrem de importante pentru configurația de sus a clasamentului.

Citește și

Dan Diaconescu, ridicat de polițiști. Acuzații grave