Dinamo poate juca pe Național Arena. Mai rămâne un detaliu ”de rezolvat”

Dinamo a bifat două victorii într-o săptămână, luni cu FC Botoșani (1-0), sâmbătă cu FC Voluntari (3-2), iar „câinii” pregătesc de azi etapa cu Petrolul Ploiești de acasă, de sâmbătă seară, de la ora 21:45.

Un altfel de 23 august pentru Dinamo: miercuri este ședința Comisiei de Disciplină a FRF

Meciul are toate șansele să se dispute pe Arena Națională, conform planurilor și declarațiilor oficialilor dinamoviști. Mai ales că a existat și o nemulțumire vizavi de calitatea terenului de la „Arcul de Triumf”, suprasolicitat în ultima vreme.

Totuși, există un detaliu ce nu dă pace conducătorilor roș-albilor.

Pe 23 august, miercuri, este ședința Comisiei de Disciplină a FRF, pentru a studia incidentele de la meciul Dinamo – FC Botoșani, așa cum este menționat și pe site-ul lpf.ro. Iar Dinamo riscă să joace un meci fără spectatori, cu porțile închise.

Depinde cum va fi interpretat gestul de la meciul cu Botoșani

Un spectator prezent la „Arcul de Triumf” a aruncat cu un pahar în capul asistentului Mircea Orbuleț, în minutul 80. Aceasta după situația cu telefonul mobil aruncat spre Florinel Coman la Derby de România și după scandările și problemele apărute la meciul cu Sepsi, cu fundașul Bogdan Oteliță și cu arbitrul Istvan Kovacs, toate în confruntările disputate la „Arcul de Triumf”.

30 de mii de euro este suma pentru închirerea Național Arena (55.000 de locuri) cu tot cu utilități, dar costurile se pot dubla după angajarea firmei de pază și a achitării unor detalii

Varianta optimistă: scapă cu un ultim avertisment și se anunță 30.000 de oameni pe Arenă

Dinamoviștii ar putea scăpa, în cel mai bun caz, cu un ultim avertisment, la ședința de miercuri a forului federal, astfel că ar putea evolua cu spectatori la meciul cu Petrolul, în week-end.

„Ne dorim foarte tare să jucăm pe Arenă. Când avem un gazon de calitate, și calitatea jocului nostru crește. Cred că va fi multă lume. Nu mă avânt să dau cifre, dar cred că vom avea 30.000 de dinamoviști în tribune”, a declarat Ovidiu Burcă.

„De luni ne apucăm de treabă să pregătim meciul cu Petrolul. O să îl jucăm pe Arena Națională”, a comentat și Andrei Nicolescu.

18 mii de euro costă închirirea stadionului „Arcul de Triumf”, de 8.000 de locuri

Citește și

CTP după moartea lui Bălăceanu-Stolnici: „Mult lăudat informator”