Dinamo plătește 400.000 de euro de urgență!

Dinamo a primit, luni, vestea toamnei, aprobarea planului de reorganizare modificat, prin care se șterge o datorie uriașă pentru club. Peste cinci milioane de euro!

Oficialii grupării au transmis că ar mai avea de achitat aproximativ un milion de euro, bani ce-ar urma să fie plătiți până în 2024, conform estimărilor oficiale. Rămâne de văzut în ce decadă a anului viitor se va ieși din insolvență.

220.000 de euro către salariați și bugetari

Red&White trebuie să închidă rapid două plăți importante pe care și le-a asumat. Prima, conform Prosport, achitarea a două categorii de creditori, salariați și bugetari, în termen de 30 de zile de la confirmarea aprobării planului modificat.

Acest detaliu a fost transmis de noii acționari ai clubului printr-un act depus, în primăvară, în fața judecătorului sindic. Este vorba de o cheltuială de 1,1 milioane lei – 220.000 euro (573.000 lei – creditorii salariați, 526.000 – creditorii bugetari).

Prima de promovare către jucători

O altă sumă pe care Red&White trebuie să o închidă și mai repede reprezintă primele jucătorilor dinamoviști pentru promovare. Ar fi vorba de aproximativ 150.000 euro.

Acționarii din Red&White, prin firma care deține acționariatul majoritar al clubului, au semnat înțelegeri cu fotbaliștii și staff-ul lui Ovidiu Burcă prin care șefii se angajează să achite primele de promovare în termen de 90 de zile de la ultimul fluier al returului dublei cu FC Argeș sau în cazul în care „Planul de reorganizare modificat” va fi aprobat de judecătorul sindic.

Citește și

Ministrul Rafila, altă idee anti-droguri decât a prefectului Capitalei: ”Doar așa vom sprijini, nu testarea de masă”