--> -->

Dinamo, pedepsită: acestea sunt amenzile

Partida cu Sepsi din Cupa României a fost prima prezență a ”câinilor” pe stadionul ”Arcul de Triumf”, însă nu a fost un meci lipsit de probleme.

După partidă au fost o serie de acuze lansate la adresa fanilor dinamovisti, pentru presupuse ”distrugeri” provocate de suporteri, un subiect dezbătut intens la vremea respectivă. Dinamo are de plătit și pentru anumite scandări din tribune.

Pentru ce pătimește clubul

Primul meci jucat de Dinamo pe stadionul Arcul de Triumf, cel cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (scor 2-3), din etapa a 2-a a fazei grupelor Cupei României, i-a adus clubului o amendă din partea Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, în urma ședinței din 21 noiembrie.

Observatorul partidei, Dragoş Ionescu (Bucureşti), a consemnat în raportul său comportamentul galeriei echipei din ”Ștefan cel Mare”, ca de exemplu scandări xenofobe, utilizare de materioare explozive, incendiare şi fumigene, iar comisia FRF a decis să sancționeze.

Dinamo a primit două amenzi, una de 15.000 de lei și alta de 11.750 de lei, și va trebui să o execute pe cea mai gravă, adică, în cazul de față, pe cea mai costisitoare, conform Liga2.ro.

Decizia forului federal

”În temeiul art. 82/1 și 3/a și c raportat la art. 83/2/d din RD, SC Dinamo 1948 SA se sancționează cu penalitate sportivă de 15.000 lei. În temeiul art. 82/1 și 3/b coroborat cu art. 83/2/c din RD cu aplicarea art. 54/2 și 6 din RD, SC Dinamo 1948 SA se sancționează cu penalitate sportivă de 11.750 lei.

În conformitate cu prevederile art. 45/1 din RD, SC Dinamo 1948 SA va executa sancțiunea pentru abaterea cea mai gravă prevăzută de art. 83/2/d din RD – penalitate sportivă de 15.000 lei”, sună decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

Citește și

Denise Rifai spune de ce nu a devenit mamă până acum: ”Mi-ar fi plăcut foarte mult”. Ce spune despre bărbatul ideal