--> -->

Dinamo, pe datorie. Jucătorii plătiți, angajații stau la rând

În timp ce conducătorii dinamoviști sunt preocupați să le achite jucătorilor salariile din urmă, pentru a-i motiva în lupta pentru promovarea în Liga 1, oamenii de la birouri își așteaptă rândul.

Validate!

Contabila clubului, Irina Ioniță, a înregistrat pe 13 martie la sediul administratorului judiciar cererea de plată, prin intermediul căreia solicită achitarea sumei de 22.284 lei (aproximativ 4.500 de euro), reprezentând creanțe salariale neachitate, a transmis GSP.

Întrucât este vorba despre o datorie apărută după deschiderea procedurii de insolvență, aceasta nu trebuie înscrisă la masa credală, iar clubul este obligat să o achite în regim de urgență.

De altfel, conform documentelor depuse la instanță zilele trecute, administratorul judiciar a înștiințat judecătorul sindic că cererea de plată este întemeiată, sens în care apreciază că se impune plata integrală a sumei de 22.284 lei.

La începutul lunii martie, Dinamo a mai primit o notificare de plată, de la Electrica Furnizare SA. Furnizorul de energie electrică solicită achitarea sumei de 105.733,79 lei (peste 20.000 de euro), reprezentand contravaloarea facturilor restante.

E vorba de două facturi neachitate. Una de 89.581,42 lei, și alta de 16.152,37 lei.

Și această sumă se adaugă numeroaselor creanțe curente, născute după deschiderea procedurii de insolvență, nefiind necesară înscrierea la masa credală, și trebuie plătită cu prioritate.

Administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu, a validat plata.

Dinamo are de plată zeci de mii de euro

Pe lista datoriilor presante se află, printre alții, și Dusan Uhrin jr, antrenorul cu care Dinamo a retrogradat în Liga 2. Cehul a solicitat 12.800 de euro, salariile restante pentru lunile mai și iunie 2022.

Mai mult, Uhrin a cerut instanței deschiderea procedurii de faliment împotriva lui Dinamo invocând faptul că administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu, nu i-a răspuns în termen de 60 de zile la cererea de plată formulată pentru suma de 12.800 de euro.

Alte datorii presante pe care Dinamo trebuie să le plătească:

Dusan Uhrin (antrenor) – 12.800 euro
Mircea Rednic (antrenor) – 11.200 euro
Mirko Ivanovski (fotbalist) – 11.943 de euro
Cătălin Carp (fotbalist) – 10.000 euro
Andreas Mihaiu (fotbalist) – 9.800 euro
Tarsin (firmă transport) – 6.540 euro
Primăria Municipiului București – 4.450 euro
(Contravaloare energie electrică – 20.037,95 lei, contravaloare gaze naturale – 822,03 lei, contravaloare apa și canal – 944,32 lei)
Dragoș Penescu (fotbalist) – 3.000 euro
Răzvan Grădinaru (fotbalist) – 5.600 de euro

7 aprilie – zi importantă

Noua conducere a lui Dinamo pregătește terenul pentru ca clubul să obțină licența de Liga 1 pentru sezonul viitor. Trebuie rezolvate urgent, până la 30 aprilie, datoriile presante de aproape un milion de euro în cadrul negocierilor cu creditorii.

În același timp, noii acționari, Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, încearcă să convingă Adunarea Creditorilor să aprobe noul plan de reorganizare modificat. Votul de care se leagă viitorul lui Dinamo va avea loc vinerea viitoare, 7 aprilie.

Miza este să se șteargă datoriile de la categoria chirografarilor, 24.656.074,87 lei, ceea ce înseamnă peste 5 milioane de euro. Astfel, ar mai rămâne de plătit la masa credală 2,4 milioane de euro și s-ar deschide perspective pentru atragerea de investitori.

Citește și

„Cel mai slab număr 10” din istoria naționalei s-a pocăit! Șocant: „80% din nopți erau pierdute. Distracții, alcool, țigări, anturaje”