--> -->

Dinamo nu scapă de el: 14 salarii!

Dinamo continuă să aibă probleme nu doar pe partea sportivă, ci și pe cea administrativă. Cu gândul la evitarea retrogradării, ”câinii” au uitat, sau vor să uite de câțiva responsabili, ai situației din prezent.

Dorin Șerdean (52 de ani) a fost demis în ianuarie 2021 din funcția de președinte al lui Dinamo printr-o decizie luată în cadrul Consiliului de Administrație. Șerdean a dat în judecată clubul și a câștigat!

Obligați să-l reangajeze

Potrivit portalului just.ro, Dinamo trebuie să-l reangajeze pe Dorin Șerdean și să-i plătească toate salariile care i s-ar fi cuvenit în ultimul an, când a fost suspendat de ”câini”.

Decizia nu e una definitivă: ”Cu apel in 10 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul București Secția a VIII-a”.

Soluția pe scurt:

”Admite actiunea. Anuleaza decizia nr. 146/21.01.2021 emisa de parata. Dispune reintegrarea reclamantului in functia si postul detinut anterior concedierii. Obliga parata la plata catre reclamant a unei despagubiri egala cu drepturile salariale indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamantul de la data concedierii si pana la reintegrarea efectiva. Obliga parata la plata catre reclamant a sumei de 12000 lei cu titlu de cheltuieli de judecata. Cu apel in 10 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Bucuresti Sectia a VIII-a. Pronuntata azi, 11.03.2022, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei”.

”Mă voi întoarce la Dinamo”

Așadar, în cazul în care Șerdean va avea câștig de cauză și în final, el trebuie să încaseze nu mai puțin de 14 salarii de la Dinamo, susține GSP. Adică aproximativ 70.000 de euro!

Având în vedere faptul că Dinamo se află în insolvență, cu o conducere specială, rămâne de văzut ce puteri va avea de facto Șerdean asupra clubului.

În aprilie 2021, Dorin Șerdean își anunța revenirea la clubul alb-roșu: ”O să vină vremea să dau toate cărțile pe față cu acești indivizi care au pus mâna pe Dinamo. Eu am niște lucruri neterminate acolo şi mă voi întoarce. Nu o să îi las pe ei să își facă mendrele. O vom rezolva în instanță. M-au amenințat și au vrut să mă umilească public, dar nu o să le meargă cu mine”.

A preluat acțiunile de la Pablo Cortacero

Dorin Șerdean a preluat recent și pachetul majoritar al acțiunilor clubului, deținut de Pablo Cortacero.

Societatea Lotus Perfect Products SRL, care deține 72% din acțiunile lui Dinamo și care i-a fost cedată de Negoiță lui Cortacero, îi aparține acum lui Dorin Șerdean, fiind înregistrată marți la Registrul Comerțului de către acesta.

Șerdean a fost recent în Spania, acolo unde a negociat timp de o lună și jumătate cu Pablo Cortacero, convingându-l să accepte propunerea. Dacă ibericul nu vira 5 milioane de euro până la finalul lunii februarie, acțiunile lui Dinamo i-ar fi revenit lui Șerdean. Cortacero nu a plătit, astfel că Dorin Șerdean e noul acționar majoritar de la Dinamo.

Șerdean a venit la Dinamo în vara lui 2020, în același timp cu pseudopatronul Pablo Cartocero.

Citește și

Zelenski despre Rusia: ”Nu mai impune”