--> -->

Dinamo nu renunță: vrea până la ultimul cent

Aflată în criză financiară, Dinamo a reușit să recupereze 10.000 de euro, adică 49.385 lei, de la o altă echipă în suferință, care se zbate în insolvență.

I-au amenințat cu falimentul

Administratorul judiciar al grupării Hermannstadt a anunțat instanța că suma, reprezentând transferul portarului bulgar Plamen Iliev, a fost plătită pe 23 noiembrie 2022.

Dinamo a primit cei 10.000 de euro, la două luni după ce a amenințat cu falimentul clubul din Sibiu!

Cu toate acestea, litigiul nu a fost stins definitiv. Dinamo a renunțat la cererea de faliment, dar mai pretinde de la Hermannstadt încă 1.900 de euro, contravaloarea TVA-ului.

”Ping-pong”

La rândul lor, sibienii susțin că taxa pe valoarea adăugată trebuie plătită de Dinamo!

”La data de 23.11.2022 i s-a plătit creditoarei suma de 10.000 euro în echivalent lei la data plătii (adică 49.385 lei), atât cât prevedea acordul de transfer întocmit la data de 14.02.2022 depus la dosarul cauzei (anexă la cererea de faliment).

În acordul de transfer s-a prevăzut că «FC Hermannstadt, clubul cesionar se obligă să plătească suma de 10.000 euro net către Dinamo 1948 SA ….». Din textul menționat nu reiese faptul că FC Hermannstadt trebuie să plătească suma de 11.900 euro așa cum solicită creditoare.

Ori taxa pe valoarea adăugată în cazul în care este datorată este un impozit prin reținere la sursă ce se plătește de beneficiarul venitului încasat. Suma a fost achitată cu OP nr.661 din 23.11.2022 (anexa 5).

Ca urmare, creditoarea a solicitat renunțarea la cererea de faliment rămânând ca o cerere de plată pentru suma TVA pe care ea îl considera ca fiind datorat”, a explicat administratorul judiciar al FC Hermannstadt în ultimul raport depus la Tribunalul Sibiu.

Scandal la plecare

Plamen Iliev a plecat cu scandal de la Dinamo și s-a transferat la Hermannstadt, în februarie 2022.

Goalkeeperul bulgar a contribuit la promovarea formației de pe Cibin în Liga 1, dar și-a reziliat contractul în august din cauza restanțelor salariale. În prezent, Iliev este legitimat la U Cluj.

Dinamo își leagă speranțele de redresare de aprobarea Planului de reorganizare modificat. Luni, instanța a amânat pronunțarea pentru vineri, 9 decembrie.

Citește și

Lobonț, uluit: ”Își dădeau coate să facă poză cu Florin Salam”