Dinamo mai are un meci în 2022. De cine depinde

Dinamo încheie anul 2022 cu optimism, în perspectiva duelurilor decisive din primele trei etape din 2023, pentru a pătrunde în play-off și să se lupte pentru promovare.

Totuși, ”câinii” mai au un meci marți seară, la Buzău, în Cupa României, cu Unirea Slobozia, adversară pentru play-off în Liga 2.

Dinamo depinde de alții

O victorie ar putea aduce calificarea în faza următoare, cea a sferturilor, dar Dinamo nu stă doar la mâna propriului rezultat.

Dinamo are doar un punct după primele două meciuri disputate în grupa A, în noul format al Cupei României. Sepsi este singura echipa cu punctaj maxim, 6 puncte din primele 2 meciuri, FCU Craiova are 4 puncte, Voluntari 3, în vreme ce Dinamo, Slobozia și Petrolul au câte un punct.

Primele două clasate merg mai departe, dar pentru a putea încheia grupa pe locul 2, trebuie ca trupa lui Ovidiu Burcă să aibă parte de rezultate indirecte favorabile.

Ovidiu Burcă ar putea folosi jucători care au evoluat mai puțin în ultimele runde, existând posibilitatea ca Dujmovic și Larrucea să se numere printre titulari.

Misiune imposibilă, aproape

Pentru a avea șanse la calificare, este necesar ca Sepsi să își respecte statutul de favorită și să învingă pe Voluntari pe teren propriu. Dacă se încheie egal, Dinamo și Voluntari ar fi la egalitate și departajarea s-ar face la golaveraj. Dinamo are -1, în vreme ce Voluntari este pe 0.

Craiova are 4 puncte și joacă în deplasare cu Petrolul, aici lucrurile se complică, trebuie că Petrolul să învingă pe Craiova și dacă Dinamo învinge Slobozia, ar fi la egalitate cu Craiova. S-ar putea ajunge în situația ciudată de a avea 3 echipe cu 4 puncte.

Sistemul cu 6 echipe care nu evoluează între ele este cel puțin ciudat, un experiment, iar ”câinii” nu au șanse foarte mari de a merge mai departe.

”Mai avem un meci de Cupă, la Buzău, contra Sloboziei, și sper să câștigăm și acel meci pentru a termina cu o impresie pozitivă”, a declarat Ovidiu Burcă după confruntarea de la Brașov.

Citește și

Victor Ponta despre ce se va întâmpla la alegerile din 2024: ”Președintele României va veni în plic”