--> -->

Dinamo lovită de păcatele trecutului: eșec cu Oțelul

Dinamo a pierdut prima partidă din Liga 2, 1-3 cu Oțelul Galați. Primul meci considerat pe teren propriu, primul meci contra unei formații serioase, fosta campioană din 2011 fiind totuși nou promovată din eșalonul al treilea.

”Câinii” au reușit să egaleze fix înainte de pauză, au ratat și un penalty, însă au capotat, în primul rând din cauza unor greșeli uriașe în defensivă. Nimic nou!

Meci alert

Prima repriză a fost controlată de oaspeți, chiar dacă nu au pus presiune prea mare pe adversar. Totuși, un meci foarte bun la nivelul ligii secunde.

În minutul 33, Răzvan Gorovei a înscris dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 30 de metri. A profitat de faptul că oamenii din zid s-au ferit, dar și de reacția târzie a lui Oncescu. Gorovei a mai avut o ocazie foarte mare de a puncta, în minutul 41, dar mingea s-a dus pe lângă buturile lui Oncescu.

Scăpați cu fața curata, ”câinii” au egalat după o fază de o simplitate frumoasă. Lazăr l-a lansat pe Moura, brazilianul i-a pasat în fața porții goale lui Buhăescu, care a marcat lejer, în minutul 45+2.

Dinamo a început mult mai bine partea secundă, a pus presiune pe adversar, însă a fost părăsită de norocul ce i-a surâs în finalul primei reprize.

În zece minute, elevii lui Dorinel Munteanu au rezolvat soarta partidei.

Apărarea face diferența

În minutul 56, Laurențiu Maxim, introdus la pauză, a fructificat un contraatac excelent. A șutat pe jos, la colțul scurt, de la marginea careului. În minutul 66, Cârjan a punctat după un out! A preluat mingea cu spatele la poartă, beneficiind de un marcaj inexistent al lui Țone, și a înscris la vinclu.

Oțelul a arătat că este o echipă mai închegată, mai experimentată, diferența a fost făcută la compartimentul defensiv.

Lazăr a scos un penalty în minutul 74, în ciuda protestelor lui Dorinel Munteanu. Neluț Roșu a punctat prima oară, doar că arbitrul a dictat repetarea execuției, iar mijlocașul ”câinilor” a fost blocat de Dur-Bozoancă. Dinamo a ratat șansa revenirii, Oțelul bifează un succes major!

Citește și

Secretele lui David Popovici: ”Ascult aceste melodii”