Dinamo le-a dat aripi: ”Dacă mai beau o sticlă de rachiu, mă fac campion”

Dinamo a pierdut al 6-lea meci consecutiv în campionat, 1-2 cu FC Botoșani, iar moldovenii s-au apropiat la un punct de liderul CFR Cluj. Roș-albii au rămas pe penultimul loc în clasament.

Adversarii ”câinilor” au vorbit după victorie că se gândesc chiar să țintească titlul! Hervin Ongenda a dezvăluit că el și colegii săi iau în serios acest detaliu.

”Îmbătați” de succesul din ”Groapă”

La rândul său, Valeriu Iftime, patronul moldovenilor, a glumit pe seama posibilității ca echipa sa să cucerească titlul de campioană a României, dar a recunoscut că munca asiduă poate aduce rezultate nesperate. Cea mai bună poziție în istoria grupării a fost un loc 4, la finalul ediției 2019/2020.

”Dacă mai beau o sticlă de rachiu în seara asta, mă fac campion. E foarte greu să mă gândesc prea departe, deocamdată e conjunctural, suntem pe locul 2 sau 3. Habar n-am, dar trebuie să muncim foarte mult”, a declarat Valeriu Iftime pentru realitateasportiva.net.

FC Botoșani își poate prelungi seria bună și, cu ajutorul celorlalte rezultate, ar avea șansa de a urca pe prima poziție în următoarele etape. Aflată la un singur punct în urma liderului CFR Cluj, care are un meci mai puțin disputat, gruparea din Moldova va da piept cu FC Argeș în 16-imile Cupei României, apoi are patru partide în care pornește din postura de favorită, cu U Craiova 1948, Academica Clinceni, Chindia Târgoviște și CS Mioveni.

Replica lui Torje

La rândul său, Dinamo are meci de Cupă la Timișoara cu Ripensia, pe 23 septembrie, apoi lunea viitoare joacă în Bănie contra Universității Craiova. Gabriel Torje a avut o replică tăioasă, după meciul de duminică seară, pornind de la declarație dinaintea partidei a lui Andrei Patache, fotbalist care nici nu a evoluat în Ștefan cel Mare.

”Nici nu știu cine este acel fundaș dreapta, dar să spui că ar fi o rușine ca FC Botoșani să nu învingă pe Dinamo… Nu știu ca Botoșaniul să fie un oraș care să fii câștigat vreun trofeu la fotbal, știu că excelează în sporturile de contact, la lupte. Dinamo este o emblemă, ar trebui mai mult respect pentru trofeele câștigate”, a spus Torje.

Citește și

Liviu Dragnea a explicat din ce trăiește: ”Cu ce câștigă Irina, cu ce câștig eu, cu ce mă ajută copiii”