--> -->

Dinamo începe reconstrucția. Prima mutare

Roș-albii urmează să se reunească pe 20 iunie, chiar dacă nu au nici antrenor principal, nici președinte, iar jucătorii care au luat parte la retrogradarea istorică în Liga 2 părăsesc clubul într-un ritm alarmant.

Cel puțin pentru început, roș-albii vor pleca la drum cu tinerii de la echipa U19 și cei de la „satelit”, jucători fără pretenții financiare, pentru care Dinamo reprezintă, chiar și-n liga secundă, un motiv de mândrie.

Cristian ”Ely” Ionescu, un puști de 18 ani de la ”tineretul” lui Dinamo antrenat de Gică Mihali, se numără printre jucătorii care vor pune umărul la reconstrucția „câinilor” din liga secundă. El a fost înștiințat deja că intră în calculele primei echipe pentru sezonul următor.

De bază la U19

Primul astfel de nume e cel al lui Cristian Ionescu, fotbalist care în ultimele 6 luni a fost piesă de bază în formația U19 a „câinilor”. Clubul i-a transmis că va face pasul către prima echipă a lui Dinamo, unde ”interimar” e chiar Gică Mihali, tehnicianul cu care „Ely”, așa cum îl alintă familia, a lucrat în perioada recentă.

Puștiul și-a făcut portretul într-un interviu acordat GSP, în care a dezvăluit, printre altele, cum a ajuns la Dinamo și ce planuri are la echipa pândită în continuare de amenințarea falimentului.

”Am BAC-ul, mai întâi”

”Sunt extremă, joc pe ambele extreme. În general, evoluez în stânga, pe picior deschis, dar pot juca și în dreapta fără probleme. Am semnat un nou contract și voi începe pregătirea cu Dinamo, sper să rămân acolo, să pot pune umărul la revenirea echipei în prima ligă. Asta îmi doresc.

Din păcate, eu nu voi fi fix pe 20 la reunire, deoarece am Bacalureatul. O să mă prezint pe 23”, a declarat acesta.

”Tata și bunicul mi-au insuflat pasiunea pentru Dinamo”

„Sunt dinamovist de mic. Din familie am moștenit acest lucru. Tatăl și bunicul meu sunt ambii dinamoviști, ei mi-au insuflat pasiunea pentru Dinamo.

„Când a fost vorba să vin la Dinamo, nu am stat pe gânduri prea mult, chiar dacă eram mic, aveam 12 ani. Înainte, am fost la Petrolul. Am avut un meci amical cu Dinamo, la București, iar după meci am fost sunat de antrenorul de la juniorii lui Dinamo de la acea vreme, domnul Marius Bănuță”, a rememorat „Ely” Ionescu.

În ultimul an, Ionescu a evoluat atât la „satelit”, cât și în Liga Elitelor, unde „câinii” mici au disputat finala mică, 0-3 cu Farul Constanța. Acum, „Ely” e hotărât să treacă la următorul nivel.

„În returul din Liga 3 nu am jucat, deoarece am fost chemat la echipa U19 pentru a-i ajuta să ajungă cât mai departe în competiție. Din păcate, ne-am oprit în semifinala cu U Cluj. Acum, vreau să joc la prima echipă, nu mai am vârsta necesară pentru U19”.e oficial a picat astăzi, marţi, 4 decembrie.

Citește și

Dorin Șerdean, avertisment pentru Bogdan Bălănescu: ”Nu aș vrea”