--> -->

Dinamo începe azi Liga 2. Burcă, primul 11 și cum să fie ”zmei” și în fața fanilor

Dinamo începe astăzi sezonul în Liga 1, de la ora 17:00, la Clinceni, contra celor de la Progresul Spartac, în premieră în eșalonul secund.

Nouă jucători au transferat „câinii”: Neluț Roșu, Cătălin Țîră, Vali Lazăr, Dani Iglesias, Iulian Roșu, Alin Șerban, Remus Bobea, Alexandru Pop și Vasile Buhăescu.

Nu toți vor fi după-amiază pe gazon, în fața spectatorilor care vor plăti 30 de lei pe bilet.

””Zmei” la antrenamente, când îi critică tribuna îi cunoști”

„N-am emoții la debut. Nu am timp de așa ceva. În primul rând, trebuie să stabilizez lotul. Ca să avem o echipă, în adevăratul sens al cuvântului, e nevoie de coeziune și stare de spirit. Atât timp cât e vânzoleală, legată de plecări, de veniri, de finanțe, e greu să interpretăm o singură partitură. E nevoie de timp, încă descopăr capacitatea jucătorilor de a se adapta.

Cel mai bine îi voi cunoaște când va fi presiune maximă, probabil, foarte curând. Așa, poți întâlni la antrenamente jucători care sunt «zmei», dar când îi critică tribuna, atunci îi cunoști cel mai bine! Trebuie să avem plusuri de la meci la meci. Din punctul de vedere al conducerii, simt că am dialog. Nici eu nu vreau să dau totul peste cap, o iau încet și cu încredere”, a declarat Ovidiu Burcă pentru GSP.

Ce absenți sunt

Ovidiu Burcă are de gând să înceapă cu următorul prim 11: Oncescu – Moura, Dudea, Giafer, Amzăr – Buleică, N. Roșu – Bordușanu, Bani, Lazăr – Buhăescu. Exact echipa cu care a început ultimul amical, cu Tunari (2-0).

Un semn de întrebare este în zona mediană, acolo unde Burcă are de ales între Iulian Roșu și Buleică. Ovidiu are și probleme de lot, Dani Iglesias este în urmă cu pregătirea, iar Patriche este în continuare accidentat.

Citește și

Cât va costa parcarea în București din 15 august. Cât de mari sunt amenzile