--> -->

Ce speranțe au ”câinii” înaintea finalei din Copou: ”Le va fi puțin frică”

Mijlocașul dinamovist Neluț Roșu, 29 de ani, a vorbit despre zilele importante care urmează la Dinamo.

Vineri se va da decizia pentru planul de reorganizare a clubului, iar sâmbătă, de la ora 16:00, ”câinii” joacă la Iași, în Liga 2, cu Poli, meci crucial pentru play-off, chiar pentru promovare la finele acestei ediții.

”Niciodată n-am jucat așa”

”S-a format un grup, o echipă bună, se vede și pe teren că echipa arată de la meci la meci foarte bine. Am avut un început mai greu de campionat, dar prea puțini știu de fapt care a fost starea de spirit și ce echipă am avut la început, cu 7-8-10 zile înainte de începerea campionatului nu știam dacă o să înceapă pentru noi, nu aveam nicio siguranță.

Antrenori erau nea Iulică (n.r. Mihăescu) și nea Oni (n.r. Ionel Augustin), care ne-au ajutat cu ce au putut, dar era o incertitudine totală. Nu se știa dacă plecăm la acest drum sau nu. Eu zic că în momentul de față se vede o îmbunătățire a jocului, a echipei, arată mult mai bine.

În general la cluburile mari nu contează liga sau meciurile în care joci, mai ales la Dinamo, toată lumea are așteptări foarte mari. Niciodată nu s-a jucat un meci cu «Hai să ne apărăm, să scoatem măcar un punct». Mereu clubul și-a dorit victoria, e o anumită presiune, dar trebuie să trecem foarte rapid peste, avem și presiunea rezultatelor, suntem la mâna noastră. Trebuie să câștigăm fiecare meci, avem doar finale, noi jucăm finale.

Am arătat o formă bună, am marcat din ce în ce mai multe goluri, cred că celor de la Iași le va fi puțin frică de Dinamo”, a spus Roșu pentru Radio Dinamo.

”Prea puțini știu. Ce am întâlnit aici nu am văzut nicăieri!”

”Tinerii din lot sunt băieți extraordinari, trebuie să demonstreze că merită să joace, au nevoie de meciuri, la o vârstă așa fragedă, continuitatea e cel mai importantă. Sunt foarte talentați, dacă se vor pregăti bine, vor juca și afară unii dintre ei.

Este extraordinar ce reușesc să facă suporterii, la fiecare meci, când li se cere să se implice în orice. Ce am întâlnit aici nu am văzut nicăieri, pot să zic. Sunt extraordinari! Fără ei, nu mai vorbeam acum, au arătat ce înseamnă dragostea lor și au reușit să țină clubul ăsta în viață.

Să vedem ce o să se întâmple pe viitor. Vineri e o zi foarte importantă pentru clubul nostru, cu procesul. Vorbim și între noi, problema e că nu depinde de noi, nu știm ce se întâmplă. Sperăm să fie bine vineri, să fie bine și sâmbătă și să fim acolo, în luptă”, a mai spus fotbalistul care a purtat și banderola de căpitan la Dinamo.

Citește și

Cum va fi vremea de Crăciun