--> -->

Dinamo, înainte de play-out: ”Nu pricep”

Dinamo închide sezonul regulat, unul de coșmar, printr-un meci contra multiplei campioane a României, CFR Cluj, de la ora 17:30, pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu”.

O partidă de la care roș-albii nu trag mari speranțe. Din mai multe motive.

Dinamo nu a mai învins în Gruia de 5 ani, când a bătut cu 3-0 pe CFR Cluj. Ulterior, ardelenii au strâns 4 campionate la rând și sunt marii favoriți ai acestei ediții.

Echipa lui Dan Petrescu a strâns 4 remize la rând, apoi 4 victorii consecutive, toate la limită, în anul curent.

Cu cine își măsoară ”câinii” forțele

Trupa lui Flavius Stoican a adunat 5 puncte în 2022. Cei de la CFR Cluj au publicat o informație pe Facebook, cu care sunt foarte mândri, au adunat 73 de puncte în actuala ediție, cele mai multe dintre toate formațiile continentale!

Și Stoican a recunoscut că are o misiune imposibilă duminică. Mai ales că îi lipsește o echipă întreagă mâine! Bineînțeles, Flavius are același discurs motivator, specific momentelor premergătoare partidelor.

”Ultimul meci din acest campionat, întâlnim campioana României, chiar dacă avem mulți accidentați, mergem încrezători să facem o partidă bună. Nu ne va fi ușor, dar am încredere că prin atitudine, determinare, dorința, putem să facem un meci bun. Rămâne de văzut ce se va întâmpla după această partidă.

Sunt multe probleme de lot, cred că o echipă întreagă, notasem aici, Cristiano, Mihaiu, Ivanovksi, Matei, Ivanov, Patriche, Răuță, Jovanovic, Rodriguez, Grigore, Azankpo și Tomozei. Cu toate astea, cei care au jucat mai puțîn, trebuie să arate că merită să îmbrace tricoul de titular”, a comentat Stoican.

”Cu moralul stăm mai bine”

Mai grav este că antrenorul principal nu cunoaște – sau nu vrea să recunoască o cauză importantă a accidentărilor.

Fotbaliști aduși în grabă, cu jocuri puține până să sosească la Dinamo, străini care au evoluat puțin afară, valoare mai mult sau mai puțin discutabilă, antrenamente la Săftica contestate de unii jucători, vezi cazul lui Jovanovici, care a râs de Stoican.

”Nu pot să îmi dau seama de ce sunt atâtea accidentări, Grigore are entorsă, Jovanovic la spate, Ivanov la genunchi și lista poate continua. Meciul cu Rapid a lăsat urme destul de adânci, rămâne ca cei care vor intra pe teren, să facă o partidă mare.

Să ne concentrăm pe cei care suntem apți. Cu moralul stăm mai bine, dacă avem și rezultate în urma unui joc bun. Cu Sepsi am făcut o partidă consistentă, am plecat învinși, nu este o stare de bucurie, ca și joc, că și consistență, suntem pe un drum bun”, a spus Stoican.

Citește și

Victor Ponta: ”Gazele ne țin o lună”