--> -->

Dinamo ia cu asalt Copoul: câți ”câini roșii” vor fi la Iași

În ultima etapă se joacă, duminică, de la ora 13:00 meciurile Steaua – Gloria Buzău, Poli Iași – Dinamo și Oțelul – Unirea Dej.

Pentru a promova direct, gălățenii au nevoie să facă măcar același rezultat pe care îl va obține Dinamo, ei fiind avantajați la egalitate de puncte cu„câinii” de criteriul numărului de puncte obținut în sezonul regulat.

În caz contrar, „câinii” vor reuși marea performanță de a promova, în condițiile în care a ratat startul sezonului.

Pentru a-și îndeplini visul și ca să revină după un sezon pe prima scenă, roș-albii trebuie să învingă formația secundă a lui Leo Grozavu – în condițiile în care zece fotbaliști sunt în vacanță deja sau accidentați -, iar Oțelul să nu învingă acasă Unirea Dej. Sau dacă Dinamo bifează o remiză în Copou, gălățenii să piardă cu Dejul!

Primul 11 preconizat al ”câinilor”: Dujmovic – Moura, Giafer, Patriche, Amzăr – N. Roșu, Larrucea, Dani Iglesias – D. Irimia, Ghezali, Bani.

1.500 de dinamoviști vin să pună presiune în Copou

Trupa lui Dorinel Munteanu are același număr de puncte cu Dinamo, dar, deși a pierdut de două ori în play-off cu Ovidiu Burcă, 0-3 și 0-2, dunărenii au avantaj la egalitate de puncte pentru departajarea finală întrucât au intrat în play-off cu punctaj superior „câinilor”.

Dinamoviștii sunt pregătiți de asaltul final la Iași, de aceea se vor deplasa în număr uriaș în Moldova. Conform informațiilor GSP.ro, vor fi cel puțin 1.500 de „câini roșii” pe stadionul „Emil Alexandrescu”. Vor mai fi mulți simpatizanți ai echipei în diverse zone ale arenei, atât din Capitală, cât și din zona Moldovei.

Medalii, tun de confetti și DJ

S-au pus în vânzare 10.500 bilete pentru partida Poli – Dinamo. Gazdele se pregătesc să celebreze promovarea în Liga 1.

Acum, o parte dintre jucătorii importanți ai ieșenilor sunt plecați din oraș, nu vor fi prezenți la eveniment. Portarul Jankov, mijlocașul Marchionni și atacantul Harrison sunt în țările lor, au primit vacanță mai devreme, alături de alți fotbaliști, aceasta și fiindcă reunirea formației este prevăzută pentru data de 5 iunie.

Moldovenii i-au invitat pe mai mulți oficiali de frunte ai FRF, inclusiv pe președintele Răzvan Burleanu, pentru decernarea medaliilor de campioni ai ligii secunde. Secretarul general al federației, Gabriel Bodescu, va oferi medaliile celor prezenți.

Sunt 35 de medalii, de văzut câți fotbaliști vor fi duminică la stadion. Totodată, ca și elemente ale sărbătoririi promovării, va fi un tun cu confetti și un DJ care să încălzească atmosfera.

Nouă jcători vor absenta sigur duminică: Jankov, Katanec, Marchioni, Alin Roman, Harrison, Vojtus, Itu, Mogo și Telcean.

Citește și

Anamaria Prodan în tandrețuri cu Cătălin Botezatu: „Cei mai buni”