--> -->

Dinamo i-a zis ”nu”: a pus ghetele în cui

Un fotbalist foarte important la nivelul primului eșalon a decis să-și pună ghetele în cui. Andrei Cristea (37 de ani) a decis să renunțe la fotbal.

Pe 14 februarie a închis contractul cu Mioveni, a fost la un moment dat în discuții cu Dinamo, dorind să fie antrenat din nou de Flavius Stoican, antrenorul ”câinilor” până marțea trecută, tranzacția nu s-a materializat, nefiind pe placul șefilor, astfel că fostul atacant a luat o decizie drastică.

Fost golgeter al Ligii 1 în tricoul ”câinilor”, în 2010, fost campion în două rânduri cu FCSB, după 21 de ani de la debutul în prima ligă, la FCM Bacău, Andrei Cristea s-a retras.

”Oamenii îmi spun asta”

”Oamenii mă încurajează și îmi spun că le e dor de mine. Dar, după o carieră de 21 de ani, cred că a venit timpul să pun stop. Sper să am o carieră la fel de lungă și poate mai frumoasă în antrenorat. E o decizie grea, dar asta e.

Mie nu-mi place să păcălesc fotbalul. Mi-a plăcut să fiu cu inima deschisă printre oameni. Îmi place să fiu în iarbă, să am presiunea fotbalului. Am întâlnit tot felul de oameni frustrați sau complexați și am preferat să mă retrag cu fruntea sus. Am reziliat cu Mioveni. Le mulțumesc celor de acolo pentru experiență.

Acum vreau să mă dedic viitoarei mele cariere. Am terminat Licența A de antrenor, am avut și o experiență la Iași. Cred că e un loc unde m-aș putea implica și mi-aș putea face o carieră”, a declarat Andrei Cristea pentru Prosport.

Crescut la FCM Bacău, Cristea a mai jucat la FCSB, Poli Timișoara, Poli Iași, Dinamo, Karlsruher, Qabala, Salernitana, Martina Franca, CSU Craiova și CS Mioveni.

Cifre spectaculoase în Liga 1

Născut pe 15 mai 1984, Cristea a debutat în prima divizie pe 1 iunie 2002, într-un FCM Bacău – Gloria Bistrița, 2-0. A ajuns în 2004 la FCSB, reușind o prestație spectaculoasă în meciul din 16-imile Cupei UEFA, din 2005, contra Valenciei, când a marcat de două ori în victoria din retur, 2-0.

În cele 19 sezoane jucate în Liga 1, Cristea a adunat 421 de partide, în care a dat 114 goluri și 45 de pase decisive.

Citește și

Cosmin Contra, șocant în Arabia Saudită!