Dinamo i-a stabilit prețul lui Sorescu. În ce condiții mai poate pleca

Telenovela Deian Sorescu se apropie de final, în condițiile în care perioada de mercato s-a închis aseară în campionatele din Vest. Șansele ca internaționalul de 24 de ani să continue la Dinamo au devenit mai mari decât să se transfere.

Conducerea clubului din Ștefan cel Mare a ridicat ștacheta la 1,5 milioane de euro, iar ofertele primite până acum au fost refuzate, fiind considerate prea mici. GSP a aflat de ce alb-roșiii nu vor să-l vândă cu orice preț pe Sorescu, care așteaptă în cantonamentul naționalei României să-i fie decis viitorul imediat.

”În acest moment, situația financiară a clubului nu mai este atât de critică. A plecat Paul Anton, nu vrem să-l pierdem și pe Sorescu. El, Filip și Răuță sunt oamenii în jurul cărora Bonetti încearcă să construiască jocul echipei.

Doar cu tineri, oricât de talantați ar fi aceștia, e foarte greu. Sorescu va pleca de la Dinamo doar în cazul unei oferte de nerefuzat”, susțin sursele GSP. Deian mai are contract cu Dinamo până în 2023.

Tratativele cu Legia Varșovia au picat, potrivit lui Iuliu Mureșan, cu toate că presa poloneză susține că gruparea nu a renunțat la ideea de a-l lua pe dinamovist pe o sumă acceptabilă. ”Nu a oferit o sumă care să ne satisfacă și care să ne rezolve problemele”, a declarat oficialul, la ProX.

Campioana Poloniei insistă, scrie presa locală, care a avansat și o ultimă propunere, 900.000 de euro. În Ekstraklasa, perioada de transferuri se încheie azi. Totuși, Mureșan a precizat că oferta celor de la Legia este sub cea de 750.000 de euro făcută de FCSB pentru Sorescu.

Au mai rămas deschise câteva porți. Din Rusia, unde mercato mai durează până pe 8 septembrie, vine cea mai recentă propunere. Refuzată și ea, în primă fază. ”Mai avem timp, suntem în discuții”, a explicat Mureșan.

În cursa pentru semnătura lui Sorescu au mai fost Monza, club din Serie B, care a pus pe masă 800.000 de euro, și Gaziantep, turcii au licitat până la 600.000 de euro.

Citește și

Nicușor Dan, anunț important despre luminile de Crăciun din București: ”Foarte puține”