Dinamo i-a băgat în vrie: „Mi-a spus că nu are niciun pic de putere”

Valeriu Iftime, finanțatorul de la FC Botoșani, își umfla mușchii înaintea confruntării cu Dinamo, dar eșecul echipei sale, 0-1 cu Dinamo, îl pune în situația de a-și căuta din nou antrenor.

Vrea să-l înlocuiască pe Marius Croitoru (42 de ani), care a revenit în această vară la FC Botoșani, dar începutul de sezon este catastrofal pentru moldoveni. Botoșaniul a obținut doar două puncte în 5 etape și ocupă ultima poziție în SuperLigă, un parcurs dezamăgitor pentru finanțatorul Valeriu Iftime.

Caută unul cu licență PRO: „Ne-a învins sistemul”

Acesta a decis să-l înlocuiască pe Marius Croitoru cu un antrenor care deține licența Pro, necesară unui „principal” la nivelul primei ligi. În absența licenței, Croitoru este angajat în acte ca antrenor secund și nu are voie să dea indicații și să îndeplinească toate atribuțiile aferente unui A1.

„Nu avem antrenor. Marius nu poate fi antrenor, nu a fost lăsat să fie antrenor. Regula pe care o are acum Federația, că un antrenor secund nu are voie să se ridice de pe bancă, să comenteze, să spună nimic… pur și simplu nu am antrenor. El nu este lăsat să fie antrenor!

Sută la sută numesc un alt antrenor. Am vorbit cu Marius. Nu are cum, să stea un an de zile și să-și facă școala. Rămâne la mine la club, să văd în ce poziție, consilier al meu sau un om care face ceva pentru fotbalul din Botoșani, pentru că are multe lucruri de spus, dar trebuie să-și facă școala.

Cumva… ne-a învins sistemul. S-a pus atât de tare pe noi încât dacă nu ai licență Pro nu ai cum să profesezi.

Marius a fost continuu un om care i-a impulsionat de pe bancă pe jucători. Vă dați seama, stă pe bancă cu pastile. Aseară mi-a spus: «Nu pot, nu sunt eu, nu am niciun fel de putere. Altfel joacă echipa la antrenament. Când intră pe teren își pierd reperele. Cumva cred că așteaptă să strig de pe margine și eu nu pot să o fac»”, a spus Iftime inițial la „Liga DigiSport”.

FC Botoșani, în căutare de antrenor principal: Adailton pe listă!

Finanțatorul de la Botoșani a demarat deja discuțiile pentru numirea unui nou principal. A dezvăluit că-l ia în calcul și pe Ionuț Badea, care era prezent în studioul DigiSport în momentul intervenției sale telefonice.

„E greu să găsesc antrenor până etapa viitoare. Acum caut, echipa va rămâne pe mâinile celor 2 antrenori secunzi, Daniel Șchiopu și Andrei Patache, cu antrenor principal Mihai Ciobanu. Nu mă grăbesc acum, am dat niște telefoane abia astăzi.

Clar este că îmi trebuie antrenor cu licență Pro. Aș vrea să vorbesc săptămâna viitoare cu câțiva antrenori, să văd în ce condiții agreează o scurtă aventură la FC Botoșani”, a transmis Iftime.

Totodată, conform Prosport, Ilftime ar vrea să-l aducă ca antrenor pe fostul mare fotbalist Adailton, care a jucat și-n Serie A, și la FC Vaslui, care să fie secondat de un alt brazilian, fostul atacant Wesley Lopes.

Pentru FC Botoșani urmează un meci pe teren propriu cu Oțelul Galați, sâmbătă, pe 19 august.

Citește și

Puya și-a ieșit din fire pe scenă la Costinești: „Am venit să faci școală cu noi?”. Reacție tare la un alt concert