--> -->

Dinamo – Farul se va juca în ”condiții speciale”

Meciul Dinamo – Farul se va disputa vineri seară, de la ora 21:00, pe stadionul „Arcul de Triumf”, pe o suprafață de joc proaspăt însămânțată.

Condiții ”speciale”

Cei de la Gazeta Sporturilor au inspectat terenul, iar concluzia este că, în mod normal, pe un astfel de gazon n-ar fi trebuit să se joace, ci era normal ca administratorii să-l protejeze, prin montarea de tăblițe cu avertismentul „Nu călcați pe iarbă!”.

Gazonul este atât de fraged, cu smocuri subțiri și firave, încât crampoanele fotbaliștilor îl vor rupe, mai mult ca sigur, încă de la încălzire.

La ora 17:30, stoluri de porumbei ciugulesc din semințele proaspăt încolțite, printre urmele brăzdate ale utilajelor. Un pompier intră, din când în când, pe teren și îi alungă. Administratorii folosesc și o alarmă specială pentru a goni păsările.

Firma care a făcut însămânțarea gazonului pe Arcul de Triumf a recomandat să nu fie folosit până pe 26 septembrie.

Reprezentatul firmei care asigură mentenanța gazonul de pe „Arcul de Triumf” a explicat că a făcut două supraînsămânțări, ultima pe 16 septembrie.

Acesta a recomandat admistratorilor arenei să nu se joace fotbal acolo până marți, 26 septembrie, la meciul naționalei feminine a României.

Foto GSP

Radu Popa: „Insistențele au fost foarte mari pentru ca Dinamo să joace aici”

Pentru a putea juca pe ”Arc”, Dinamo a primit permisiunea FRF, care închiriase stadionul pentru partida tricolorelor contra Finlandei, din Nations League. S-au făcut multe presiuni.

Contactat de GSP, directorul Complexului Sportiv „Arcul de Triumf”, Radu Popa, a dezvăluit cum a ajuns ca meciul Dinamo – Farul să se dispute pe arena de lângă Parcul Herăstrău.

„Insistențele au fost foarte mari pentru ca Dinamo să joace pe stadionul Arcul de Triumf. Sper doar, că de această dată, să își asume alegerea făcută.

S-a și specificat în acord că își asumă răspunderea organizării evenimentului, având în vedere faptul că terenul principal de joc se află în procesul de însămânțare și aplicare de produse fitosanitare, precum și îngrășăminte granulate”, a precizat Radu Popa.

Acesta a mai spus: „Nu este nimic de ascuns. Gazonul arată așa pentru că a fost folosit la foc continuu, s-au desfășurat antrenamente și meciuri de fotbal, antrenamente de rugby, pentru că naționala s-a pregătit zilnic pentru Cupa Mondială, a avut loc concertul aniversar Gheorghe Zamfir, evenimentul Agenției Naționale, Be Active.

Gazonul a fost foarte folosit și nu are timp să-și revină, date fiind temperaturile ridicate și folosirea excesivă a acestuia”.

Citește și

PNL vrea să mai guverneze alături de PSD și după alegerile din 2024: “Cea mai de viitor construcție politică”