Dinamo face apel. Care ar putea fi salvarea clubului

Dinamo are termen până vineri, 23 decembrie, să facă apel la decizia prin care judecătorul sindic a respins Planul de reorganizare modificat.

Administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu a anunțat că pregătește documentația.

Cel mai devreme în ianuarie 2023

Apelul va fi judecat cel mai devreme luna viitoare. Vacanța judecătorească este între 19 decembrie și 8 ianuarie.

După mai multe amânări, Tribunalul București a anunțat că nu a mai analizat viabilitatea Planului de reorganizare modificat, deoarece nu îndeplineşte condiţiile de legalitate prevăzute de Legea insolvenței.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a stabilit, luni, 12 decembrie, că procedura insolvenţei nu poate fi închisă înainte de soluţionarea prin hotărâre definitivă a acțiunii de atragere a răspunderii pentru intrarea în insolvenţă, formulată în temeiul art. 169 din Legea nr. 85/2014.

Cortacero, bun de plată?!

Asta înseamnă că Pablo Cortacero, Alex Couto și firma Lotus, considerați de administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu principalii responsabili pentru un management defectuos, care a dus la intrarea lui Dinamo în insolvență, pot fi buni de plată.

Potrivit legii, la cererea administratorului judiciar sau a lichidatorului judiciar, judecătorul-sindic poate dispune ca o parte sau întregul pasiv al SC Dinamo 1948 S.A. să fie suportată de membrii organelor de conducere şi/sau supraveghere din cadrul societăţii, precum şi de orice alte persoane care au contribuit la starea de insolvenţă.

În raportul privind cauzele și împrejurările care au condus la starea de insolvență a lui Dinamo, întocmit de Răzvan Zăvăleanu, se arată: „Considerăm că prin conduita ilicită a membrilor organelor de conducere, aceștia au manifestat o gravă neglijență în ce privește conducerea activității debitoarei, faptele acestora determinând în mod direct la ajungerea societății în insolvență și prejudicierea creditorilor prin nerecuperarea creanțelor acestora”.

Cifre

8 milioane de euro sunt datoriile presante pe care le are de plătit Dinamo 1948

1,88 milioane de euro este cuantumul datoriilor curente acumulate de Dinamo 1948 S.A. pe durata perioadei de observație, calculate la data întocmirii Planului de reorganizare modificat

13 milioane de euro este suma totală pe care SC Dinamo 1948 S.A. prognozează să o încaseze conform Planul de reorganizare modificat și implementat până la 21 noiembrie 2025.

Citește și

Cele mai frumoase mesaje de Sfânta Anastasia