Dinamo e tot pe loc de retrogradare, după egalul cu Poli Iași

A fost o săptămână plină de evenimente la Dinamo. Pe teren, băieții lui Mihalcea au bătut la Clinceni în Liga I, dar s-au predat în fața FCSB în Cupă. Dincolo de gazon, fanii din programul DDB au semnat memorandumul cu Negoiță și au planuri mari. De altfel, suporterii au mers la Săftica pentru a-și încuraja favoriții înaintea partidei cu Poli Iași, din etapa a 9-a a play-out-ului Ligii 1. Și s-a văzut acest lucru.

Cu Mircea Rednic adversar, roș-albii puteau deschide scorul în primul minut, dar Mihaiu a trosnit transversala. Atacurile au continuat și Sorescu a primit destul de ușor un penalty de la centralul Chivulete. Tot jucătorul dorit în Germania și-a asumat responsabilitatea, a tras tare de la punctul cu var și a schimbat tabela.

Abia atunci s-au trezit ieșenii Puriului. Luckassen a avut prima mare ocazie a moldovenilor, cu capul. După jumătate de oră de meci, Grădinaru a primit de la același atacant puternic, însă a trimis pe lângă. Platini a avut ultima șansă a primei reprize, fără efect pe tabelă.

Joc pe contre în repriza secundă

Partea a doua a început total diferit față de prima. Abia după 14 minute s-a petrecut o fază de poartă. A fost un șut anemic al lui De Iriondo pe lângă poarta lui Straton. Intrat în minutul 57, Omoh a băgat spaima în defensiva gazdelor. S-a înălțat excelent peste Puljic și a pus capul, dar Straton a parat.

Dinamoviștii au realizat că nu rezolvă nimic dacă bagă autobaza. Neicuțescu putea da golul etapei. A intrat frumos în centru și a expediat o bombă care a zguduit transversala. Daniel Popa a avut șansa să închidă meciul. A profitat de o greșeală a lui Frăsinescu, a intrat în careu și a șutat, dar pe direcția lui Axinte. La cealaltă poartă, Omoh a tras puternic, Straton a fost spectator, însă mingea a trecut pe lângă bară. La prima atingere de balon, Ionuț Șerban a fost la o palmă de 2-0, după o lovitură de cap.

Cu 7 minute înainte de final, în același careu ca și în prima repriză, Chivulete a dat iar lovitură de la 11 metri. De Iriondo a tras tare, iar Skovajsa, cu o alunecare întârziată, l-a luat pe sus pe adversar. Andrei Cristea a bătut excelent și a egalat.

Dinamo – Poli Iași s-a terminat 1-1, iar cele două formații și-au păstrat locurile din clasament. Dinamo este pe 7, cu 21 de puncte și două meciuri în minus, iar Poli pe 6, cu 22. Deasupra lor, Sepsi are 24 de puncte.

Deoarece pandemia de Covid-19 a amânat primele două partide ale roș-albilor, pentru Dinamo urmează două duble, cu Chindia Târgoviște (primul meci acasă) și Hermannstadt (primul duel în deplasare). Poli Iași va juca în etapa viitoare acasă, cu Viitorul.

Dinamo: Straton – Sorescu, Puljic, M. Popescu, Skovajsa – Mihaiu (62 V. Lazăr), Mrzljak, Răuță (81 I. Șerban), Fabbrini (63 Sin) – Neicuțescu (67 Moldoveanu), Montini (46 Popa).

Poli Iași: T. Axinte – Rodny Lopes, Fomba (46 De Iriondo), Frăsinescu, S. Șerban (46 Popadiuc) – O. Mihalache, Passaglia (70 A. Cristea) – R. Grădinaru (70 Chacana), Platini (57 Omoh), Horșia – Luckassen.

Citește și

Mircea Rednic nu l-a menajat pe Ionuț Negoiță: ”Voia terenul de aici!”. Alte dezvăluiri

No Comments Yet

Comments are closed