--> -->

Dinamo e pe mâini bune: ”A pus bazele acolo, este inteligent”

Andrei Nicolescu, noul finanțator al lui Dinamo prin intermediul firmei Red & White, a fost lăudat de către Florin Manea, impresarul colaborând cu omul de afaceri în trecut la Rapid!

Nicolescu a fost vicepreședinte al clubului din Giulești pe când se afla încă în ligile inferioare, iar agentul a avut doar lucruri pozitive de spus despre noul conducător din Ștefan cel Mare.

Manea dezvăluie că Nicolescu ar fi fost, de fapt, cel care ar fi pus bazele revenirii clubului Rapid în elita fotbalului românesc, în ciuda faptului că nu a ieșit în evidență, și consideră că acesta are dreptate atunci când dorește să excludă din calcule venirea unor glorii ale clubului Dinamo în poziții de conducere.

”A stat mai mult în umbră”

”Pe Andrei Nicolescu îl știu de la Rapid, am lucrat cu el. E avocat. Eu cât am lucrat cu el, am lucrat bine, nu am avut ce să-i reproșez. Singura chestie e că el a stat mai în umbră, majoritatea contrelor le-am avut cu Angelescu (n.r. – Victor Angelescu, actualul acționar al Rapidului, alături de Dan Șucu), care se erija în conducătorul suprem.

E un băiat inteligent, un băiat care mi s-a părut… Cu toate că multă lume nu-l suferea la Rapid, a fost omul care a pus bazele acestui club. Mi s-a părut că a fost alungat urât, după parteneriatul pe care l-a avut cu Angelescu. Sper să reușească la Dinamo, să fie lăsat să se implice. Cu el, nu cred că Dinamo e pe mâini rele. Ideea lui, să aducă mai mulți afaceriști, e genială. Să vedem dacă acești afaceriști se vor băga sau nu vor dori să se implice.

Eu cred că cei de la Dinamo au dreptate, când nu vor neapărat foști fotbaliști în posturi de conducere. Câți foști mari jucători au devenit niște președinți sau manageri sportivi extraordinar de buni? Chiar și pentru postul de director sportiv trebuie să fim exigenți.

Nu înseamnă că dacă ai jucat fotbal te și pricepi la chestiile din afara terenului. Majoritatea oamenilor din posturile de conducere la cluburile respectabile sunt oameni cu școală, care s-au specializat în domeniul ăsta, care au un ochi format. Sunt foarte mulți foști agenți de jucători, care au îmbrățișat meseria asta, pentru că noi avem deja ochiul format pe scouting”, a spus Florin Manea, pentru Sport.ro.

A plecat cu scandal de la Rapid

Andrei Nicolescu a plecat cu scandal de la Rapid și i-a făcut praf pe Victor Angelescu și Daniel Niculae, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru ProSport în vara anului 2021.

”Am un merit mai mare sau mai mic, dar cu siguranță esențial. Pare însă că acest merit a fost uitat în ultimele două luni. Mai sunt și alții care au merite și care au fost șterși cu buretele. Mă refer la Ovidiu Burcă sau Dan Tudorache.

Trebuie admirată tenacitatea cu care Niculae a urmărit obsesiv să scape de toți cei care erau în echipa cu care a pornit la drum Rapidul în 2017. Era aproape să nici nu se alăture echipei de atunci, dacă Pancu nu îl lăsa să fie președinte. A fost la un pas să renunțe de atunci!

Așa s-a întâmplat! Mișcarea CFR și AFC Rapid promovaseră din liga a cincea în patra, iar eu m-am întâlnit inițial cu Pancu și ”Corsicanu” să stabilim un nou drum pentru Rapid. După care ne-am văzut cu Ovidiu Burcă, apoi cu Niculae și am făcut ședință.

Când am stabilit ca Pancone să fie președinte, el a strâmbat din nas. Pancu I-a spus textual: ”Bine, mă, hahalero! Fii tu președinte și hai să plecăm la drum”. S-a înseninat la față și așa am am pornit la drum cu noul Rapid”, spunea Nicolescu, la vremea respectivă.

Citește și

Ce l-a mulțumit pe Burcă: ”Eu așa cred”