--> -->

Dinamo dusă cu vorba: ”M-am bazat pe asta”

România anunță investiții masive, de zeci, peste o sută de milioane de euro, în arene cochete, de la Constanța la Sibiu, și-n alte orașe, însă stadionul Dinamo este blocat în chestiune birocratice.

Dinamo nu are acces nici pe ”Arcul de Triumf”, oficialii roș-albilor fiind duși cu vorba, practic. Semnalele nu sunt pozitive deloc.

Ce a zis Novak

La începutul sezonului ”câinii” erau siguri că vor putea folosi arena care este administrată acum de Federația Română de Rugby, bazându-se și pe o declarație publică oferită de ministrul Eduard Novak.

”Dinamo poate juca acolo în noul sezon. Adică, de ce nu? Dacă o să intre în renovare baza lor sportivă, sunt bineveniți. Avem FRF, Dinamo, FCSB și o să facem un calendar foarte frumos. Intenția noastră este ca stadionul să fie administrat și deschis sportului”, a reacționat oficialul Executivului în urmă cu câteva săptămâni.

”Luăm în calcul și alte variante”

Acum, situația pare că s-a schimbat, după cum spune Vlad Iacob, administratorul special al lui Dinamo.

”Nu întâmplător am fost încrezător. Am avut promisiuni. Și puteți să vă uitați să vedeți cine a făcut promisiuni în spațiul public. Nu există doar cele două variante (n.r. – stadionul din Giurgiu și stadionul ”Arcul de Triumf”). Luăm în calcul și alte variante.

Legat de «Arcul de Triumf», repet, există cineva care a promis că Dinamo va juca acolo, dar lucrurile nu se întâmplă. M-am bazat pe acele promisiuni și pe faptul că s-a înființat Complexul Sportiv Național Arcul de Triumf și că este operațional. CSN-ul și-a făcut treaba și mai lipsea un singur element. Dar acel element încă nu apare”, a spus Vlad Iacob la GSP LIVE .

”Trebuie să ne gândim la gazon”

”De fiecare dată când programul competițional ne va permite și nu vom avea loturi naționale care să-și desfășoare activitatea, cu drag le vom oferi posibilitatea să joace. Sunt destul de multe cerințe, mai ales acum.

Echipa României de rugby primește vizita a 4 echipe deja calificate la Cupa Mondială, vom avea luna noiembrie plină din punct de vedere competițional. Și naționala de fotbal feminin a făcut o cerere. Eu vă pot spune că toată luna noiembrie este ocupată cu meciuri internaționale, echipa națională de rugby a României joacă meciuri test pentru pregătirea Cupei Mondiale din 2022.

Trebuie să ne gândim și la gazon. De exemplu, noi am făcut o pauză de 40 de zile în care nu am folosit terenul. Gazonul trebuie să-și revină, nu poți să-l toci, că nu e covor”, a precizat Petrache la GSP.

Citește și

Kovesi, replică acidă pentru Iohannis: ”Nu este rolul meu acesta”