--> -->

Dinamo l-a transferat pe ”Ceaușescu”

Dinamo nu a stat prea mult fără preparator fizic. De fapt, doar 24 de ore. După plecarea lui Cristi Sandu, roș-albii și-au adus un om cu adevărat capabil.

Confirmați

Clubul din din Ștefan cel Mare a transferat un preparator fizic, Marius Dima, ce-a mai fost în alb-roșu, dar și la FCSB, plus un videoanalist, pe Florin Bădiță.

”Sperăm să fie de bun augur și să se vadă rezultatele cât mai curând posibil”, a declarat Iuliu Mureșan pentru GSP. În ceea ce-l privește pe Dima, este vorba de o revenire, el deja a fost azi după-amiază la antrenament la Săftica.

Preparatorul de 49 de ani a mai lucrat în trecut la roș-albi, mai exact în vara 2019, când a făcut parte din staff-ul lui Eugen Neagoe. Ulterior, s-a despărțit de ”haită” tocmai când a sosit Dusan Uhrin! Dar acum cehul, primind recomandări bune despre Dima, l-a dorit lângă el.

A fost și la FCSB, și la națională

Ideea DDB, George Neagu, angajat la FC Argeș, nu poate fi aplicată în condițiile în care ex-dinamovistul are un contract clar în Trivale.

După ce a fost la echipa națională, în mandatul lui Victor Pițurcă, antrenor pe care l-a urmat și la Al Ittihad, după experiența la Dinamo, Dima a fost angajat și la FCSB, de care s-a despărțit în vara 2020!

Este un nume apreciat în breasla sa, s-a perfecționat la Clairefontaine și Londra. Totodată, a semnat și șapte cărți, printre care ”Să ne antrenăm copiii corect și sănătos” și ”Fotbal Pro”.

Poreclit ”Ceaușescu”, pregătire spartană

Este recunoscut pentru pregătirea sa diversificată și spartană, iar unii dintre foștii săi elevi, în Cipru mai exact, îl porecliseră ”Ceaușescu”.

”Nu știu cum aflaseră ei de dictator, probabil au căutat pe net lucruri despre România. Așa mi-au zis. Jucătorii conştientizează necesitatea pregătirii fizice, datorită faptului că această pregătire este de multe ori asociată şi cu o suferinţă fizică, munca cu preparatorul nu este în topul preferinţelor lor”, a povestit Dima în mandatul său precedent de la Dinamo.

Trei preparatori fizici a avut Dinamo în actuala ediție, Dima îi urmează lui Cristi Sandu și Andrei Antoce, la un moment dat și antrenorii implicându-se strict în pregătirea fizică.

Citește și

10 condiții de pace între Ucraina și Rusia