Dinamo, da! Veste proastă pentru „câini” de la Dej

Veste importantă astăzi, 19 mai, când a fost termenul pentru ca FRF să anunțe ce echipe au obținut licențele sportive din eșalonul secund.

Dinamo, Oțelul, Poli Iași și Gloria Buzău au obținut-o, CSA Steaua nu are drept de promovare, Unirea Dej, locul 6 din Liga 2, play-off, nu a obținut licența pentru sezonul următor de Liga 1.

În afară de CSA Steaua, care e un club de drept public și nu poate evolua în competiții profesioniste, nici Unirea Dej n-a primit licența. Ceea ce se anunța, neoficial, de mai multe săptămâni.

Unirea Dej n-a obținut licența pentru Liga 1, dar poate influența promovarea

Așadar, în ultima etapă, Dej, aflată la două puncte în spatele Gloriei Buzău, nu va mai avea nicio miză în duelul cu Oțelul Galați.

Însă poate influența decisiv lupta pentru promovare! Dacă îi încurcă pe gălățeni, iar Dinamo câștigă cu Poli Iași, atunci „câinii” vor promova direct în Liga 1, iar Oțelul va merge la baraj. Formația lui Dorinel Munteanu are nevoie de o victorie pentru a-și asigura revenirea în primul eșalon.

Unirea Dej poate să facă apel până la 31 mai.

Gloria Buzău s-a calificat la baraj

Decizia de astăzi o scapă de emoții pe Gloria Buzău, care mai putea fi depășită de Unirea Dej în lupta pentru ultimul loc de baraj. Buzoienii vor înfrunta locul 7 din play-out-ul Ligii 1 pentru menținere/promovare în primul eșalon. Adversarul va fi stabilit astăzi, după ultima etapă din play-out. În acest moment, barajele arată astfel: UTA – Gloria Buzău și Chindia – Dinamo.

Calcule în Liga 2:

Poli Iași e promovată matematic;
CSA Steaua și Unirea Dej nu au drept de promovare;
Oțelul va promova direct în Liga 1 dacă va obține cel puțin același rezultat ca Dinamo în ultima rundă, scenariu în care „câinii” vor merge la baraj. În caz contrar, „câinii” vor reuși „marea evadare”, iar gălățenii vor ajunge la baraj;
În caz de egalitate la puncte între Oțelul și Dinamo (situația din prezent), gălățenii sunt avantajați pentru că au terminat sezonul regulat cu un număr mai mare de puncte, principalul criteriu de departajare din play-off;
Meciurile din ultima etapă: CSA Steaua – Gloria Buzău, Oțelul – Unirea Dej și Poli Iași – Dinamo.

Citește și

Veste proastă pentru bucureșteni. Metrorex anunță că trenurile vor ajunge în stație la interval de 10 minute în orele de vârf