--> -->

Dinamo, avantaj enorm: ”Dispare”

Gaz Metan Mediaș se pregătește de ultima etapă a sezonului regulat, în condițiile în care ar putea fi și ultima etapă a clubului în Liga 1.

Din cauza datoriilor, apoi a depunctării, duminică împotriva Chindiei ar putea fi ultimul meci al grupării din Transilvania, după cum anunță brazilianul Eric.

”Moare Gazul la 77 de ani”

După ce au pierdut 14 puncte la Comisii, pentru neplata restanțelor către foștii jucători, cei de la Gaz Metan au probleme tot mai mari în a termina sezonul.

Brazilianul Eric, care a jucat în 4 rânduri la Mediaș, adunând 7 sezoane la Gaz Metan, a postat un mesaj emoționat pe Facebook, cu privire la viitorul formației.

”Nu pot exprima ceea ce simt în momentul de față. Duminică, la ora 15:00, probabil că va fi ultimul meciul al Gazului înainte de falimentul care va duce la desființarea clubului CS Gaz Metan Mediaș!

Am primit invitația de a da lovitura de începere și, eventual, ultima mea atingere de balon. Gazul dispare și, eventual, nu mai am niciun gând să mai joc fotbal! Mulțumesc frumos GMM și Mediaș pentru respect!

Ne vedem duminică, la ora 15:00, și sugerez să umplem stadionul și să ne luam la revedere. În minutul 77 putem să ridicăm un tricou negru sau o eșarfă neagră și strigăm «Gazu’, Gazu’, Gazu’». Moare GMM la 77 de an”, a scris Eric pe Facebook. Brazilianul a adunat 173 de meciuri în tricoul ardelenilor.

Gaz Metan ar urma să nu joace în play-out

Cu o zi înainte de meciul cu Academica Clinceni, câștigat cu 2-0, a apărut informația că Gaz Metan ar urma să se retragă la finalul sezonului regulat. Anunțul a fost făcut la DigiSport, unul dintre posturile deținătoare ale drepturilor TV asupra Ligii 1.

La începutul lunii februarie, Orlando Nicoară, directorul eAD, firma care deține drepturile TV în Liga 1, a explicat pentru Gazeta Sporturilor ce ar presupune retragerea uneia dintre echipe în timpul competiției.

”Un meci costă peste 100.000 de euro. Suma va fi suportată în solidar de toate celelalte echipe fiindcă s-au încasat deja toți banii de la TV pe acest sezon”.

În play-out, Gaz Metan ar avea de disputat 9 meciuri. Așadar, suma pierdută s-ar ridica undeva la cel puțin un milion de euro și ar trebui achitată de celelalte 15 formații. Aproximativ 67.000 de euro de echipă.

Citește și

Putin despre invazie: ”Acesta e planul”