--> -->

Dinamo atacă play-off-ul la Miercurea Ciuc. Planul lui Burcă

Dinamo are astăzi un meci extrem de important la Miercurea Ciuc, o contracandidată oficială la un loc în play-off și apoi chiar la promovare, dacă cele două echipe se vor confrunta și în primăvară.

Roș-albii încep de astăzi o lună foarte importantă pentru viitorul apropiat al ”câinilor”, întrucât urmează o serie importantă pentru accederea în top 6.

Adversar mai mult decât incomod

Partida de la ora 20:00 este extrem de importantă, mai ales că la ultima confruntare directă, în urmă cu 4 ani, formația antrenată atunci de Mircea Rednic a fost eliminată din Cupa României de echipa locală, care era în eșalonul al treilea! La penalty-uri, cu Kino Delorge ratând de două ori!

După un start destul de greoi de sezon, ciucanii și-au revenit odată cu succesul convingător din Ghencea, când au reușit să marcheze de patru ori. Acum au 21 de puncte și Dinamo nu-și permite să piardă contactul cu echipa antrenată de Francisc Dican, care a fost și principal la CFR în trecut.

Jucătorul cel mai periculos este Richard Jelena, atacant cu experiență și în prima ligă maghiară, autor a 4 goluri în acest sezon, dar pericolul nu va veni doar din partea vârfului, au o serie de jucători periculoși, fiind o echipă cu talie, masivă, care a remizat la Iași în ultima rundă, dar ocaziile importante le-au aparținut.

O victorie ce-ar putea fi mare

Dinamo vine după un egal nedrept cu CSM Slatina, doar 0-0, deși am ratat o serie de ocazii importante, plus câteva decizii nefavorabile ale brigăzii de arbitrii. Un punct care nu a ajutat foarte mult, un egal care pune presiune pe următoarele trei deplasări, din care trebuie să obțină puncte.

Un succes astăzi ar fi un rezultat uriaș pentru Dinamo, care trebuie să profite de oportunitățile create, spre deosebire de meciurile anterioare, în care am ratat mult prea mult, ajungem în situații de finalizare, dar nu avem luciditate la ultima execuție.

Iată primul 11 la care s-a gândit Ovidiu Burcă:

Oncescu – Moura, Patriche, Giafer, A. Șerban – D. Iglesias, N. Roșu, Laruccea – Ghezali, A. Pop, Bani

Exact același cu care Dinamo a început meciul cu Slatina (0-0) de la Giurgiu.

Citește și

Cutremur puternic în România. De ce nu au primit toți cetățenii alerte. Explicațiile lui Raed Arafat