--> -->

Dinamo aștepta bani mulți în iulie. Loviți de realitate!

Dinamo își făcuse speranțe vizavi de suma din drepturile TV, aproape un milion de euro, mai ales că avea nevoie urgent pentru deblocarea transferurilor, plus alte cheltuieli urgente, însă, momentan, își amână o parte dintre planuri.

Dinamo s-a reunit astăzi, la vizita medicală, urmând a pregăti startul sezonului cu antrenamente la Săftica, pentru ca în perioada 26 iunie – 6 iulie, echipa să aibă programat un stagiu de pregătire în Slovenia, cu trei amicale.

Dintre care, unul, pe 6 iulie, în Austria, cu Dinamo Kiev, formația lui Mircea Lucescu.

Banii din drepturile TV, un balon de oxigen

Luni, 19 mai, „câinii” așteaptă vești pozitive de la judecătorul sindic vizavi de aprobarea (sau nu) a planului de reorganizare modificat.

Până la momentul în care actuala conducere a grupării din Ștefan cel Mare să pompeze banii anunțați și așteptați de către suflarea dinamovistă, singura sursă de venit din afara clubului sunt banii din drepturile TV.

Dacă în Liga 2, Dinamo s-a ales cu „firimituri”, practic, câteva zeci de mii de euro din drepturile TV, acum, din perspectiva de nou promovată, echipa s-ar alege cu aproape un milion de euro.

Mai exact, 965.000 de euro, cât a încasat o nou promovată în ediția precedentă. Doar că veștile nu sunt pe deplin bune pentru „câini”.

Banii din drepturile TV vin în tranșe

„Se estimează că LPF și deținătorul de drepturi să vireze suma în 2-3 rate. O nou promovată, cum este și Dinamo, ar urma să încaseze jumătate din sumă la început, în prima tranșă din iulie. Adică în jur de 400.000 de euro, din care se va opri și suma aferentă arbitrajului, probabil.

Plus rata din octombrie, alte câteva sute de mii de euro, plus ce-o mai fi în februarie 2024. Dar nu va fi simplu. Sunt emoții întrucât au existat întârzieri și la ultima tranșă plătită cluburilor din SuperLigă. Dinamo are emoții mai mari, pentru că are nevoie de acei bani cât mai repede, practic depinde de ei”, au explicat oficiali ai cluburilor din prima ligă pentru gsp.ro.

Bani din bonusuri pentru Dinamo

Dinamo are de onorat și o promisiune făcută propriilor fotbaliști. Pe lângă bonusurile din contracte, pe care fiecare fotbalist le-a avut trecute în angajamentele individuale, mai este prima de 150.000 de euro.

Banii urmează să fie achitați elevilor lui Ovidiu Burcă, după aportul fiecăruia la promovare.

Citește și

Dana Budeanu, reacție dură despre relația Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță: „Tu o duci în Bulgaria, în jacuzzi cu alții?”