Dinamo are tot mai mulți adepți pentru VAR. Dan Petrescu e pro, dar sunt și aliați neașteptați: ”Va fi război mondial”

Dinamo București a reacționat dur după ce a pierdut derby-ul cu FCSB (2-3) și din cauza unei penalty acordat eronat de arbitrul Radu Petrescu, prin care Florin Tănase a stabilit scorul final, ”centralul” eliminându-l și pe Isma Lopez. Roș-albii au făcut un memoriu la FRF, la LPF și la CCA și au militat pentru introducerea VAR.

”Câinii” nu sunt singurii care au solicitat acest sistem de video-arbitraj. Dan Petrescu a solicitat vehement introducerea arbitrajului video cât mai repede și are mulți susținători. ”Eu cred că trebuie VAR până în iarnă, este atât de important! Arbitrii nu trebuie instruiți prea mult, doar nu sunt rachete nucleare.

Sunt greșeli colosale, așa se întâmplă când se atinge masa critică, la un moment dat înnebunim toți și vrem VAR ca să scăpăm de aceste energii negative, va fi război mondial altfel, greșelile astea viciază rezultate!

Nu putem merge la nesfârșit cu această cutie neagră, ermetică, orice am spune noi, arbitrii au dreptate! Eu aș face un protest de acum, sunt greșeli catastrofale, dar măcar să spună că au greșit!

Am garanția că Liga poate implementa acest sistem. Justin Ștefan are toată libertatea de la Gino Iorgulescu, el este vocea Ligii acum, a declarat patronul Botoșaniului”, a comentat Valeriu Iftime, la emisiunea Fotbal Club, de la DigiSport.

Și președintele Universității Craiova, Sorin Cârțu, insistă pentru tehnologia video. ”Dan Petrescu are dreptate, trebuie VAR! Văd că în străinătate arbitrează foarte bine, e ciudat! Dar acum fotbalul românesc va avea de câștigat dacă se introduce sistemul video”, a spus și Sorin Cârțu.

Citește și

Măsuri drastice de astăzi în București. Declarația prefectului Capitalei