--> -->

Dinamo are o serie de trei amicale, crește nivelul

Dinamo va continua în această săptămână seria meciurilor amicale din perioada precompetițională. Reluarea campionatului urmează a fi în ultimul week-end din februarie.

Până acum, ”câinii” au bifat trei partide de verificare, două remize și o victorie, sâmbătă, scor 5-0, cu CS Blejoi.

Crește nivelul

Înainte de reluarea antrenamentelor, Ovidiu Burcă declara la Radio Dinamo1948 faptul că își dorește să ofere minute în mod egal tuturor jucătorilor din cadrul lotului, atunci erau programate 9 meciuri de pregătire, dar până acum ”haita” a evoluat în doar 3 partide.

Miercuri este programat un meci amical la Câmpulung Muscel, împotriva formației Câmpulung Muscel Elite, echipa patronată de Claudiu Ciolan, fost sponsor al echipei Dinamo prin clinica Smile Center. Omul de afaceri a rămas un apropiat al grupării din Ștefan cel Mare.

Sâmbătă, urmează un alt amical, împotriva formației secunde a Farului, la Constanța. Dacă prima garnitură, a lui Gică Hagi, e implicată în lupta la titlu, partida va fi totuși un bun prilej pentru Burcă pentru a vedea echipa împotriva unor jucători de un nivel ridicat.

Însă înainte de meciul cu Farul Constanța, cu o zi înainte, Dinamo a mai programat la baza Izvorani, pe 10 februarie, un joc cu Unirea Slobozia. Probabil Burcă va împărți echipa și va oferi minute în mod egal în cele două partide, astfel încât să joace în mod egal toți din lot. Ultimul meci de pregătire este FC Brașov, pe 18 februarie.

Ce declară Bucă

”Începem să avem viteză de joc așa cum ne-o dorim, jucătorii au mai multă finețe, prospețime, ne apropiem de ceea ce ne propunem, ca la primul meci să fim 100% din toate punctele de vedere. Au fost 2 reprize bune, chiar dacă am terminat meciul în 9 oameni, dar trebuie să pregătim și momentele astea. La Buzău, în meciul cu Slobozia, ne-am lovit de așa ceva.

Nu i-am certat, aveam în cap să planificăm să jucăm cu un om în minus într-una din reprizele următoare, cu Slobozia având om în minus nu am reușit să menținem echilibrul pierdut odată cu pierderea unui om. În inferioritate te poți apăra bine, dar trebuie să înțelegi că altele sunt distanțele, efortul necesar”, a spus antrenorul lui Dinamo la finalul partidei.

”Atmosfera la echipă este foarte bună, au venit acești tineri de mare viitor, trebuie să avem mare grijă cu ei, au calități, am văzut și acum, au jucat dezinvolți, mi-au plăcut foarte mult. Tinerii de care s-a tot vorbit, din ce a rămas din Academia lui Dinamo, tot produce jucători. Dacă vom avea grijia de ei, se vor impună la prima echipă.”, a mai spus Ovidiu Burcă.

Citește și

Gheorghe Mărmureanu: ”Seismele mari din Turcia nu au activat niciodată nimic în Vrancea”