--> -->

Dinamo are cel mai bine plătit jucător din ”B”

Fundașul stânga, Steliano Filip (28 de ani), este captiv la Dinamo! Sau cel puțin așa se simte. De miercuri va fi la antrenamente.

Înjurat de suporteri, criticat de oamenii din fotbal pentru că a anunțat că vrea să plece din Ștefan cel Mare, fotbalistul este în continuare blocat în ”haită”, nefiind lăsat de administratorul Răzvan Zăvăleanu să plece.

Jucătorul e disperat să plece

Steliano Filip a fost foarte deranjat de jignirile și înjurăturile suporterilor dinamoviști, astfel că a anunțat încă de când echipa era în Liga 1 că vrea să plece de la Dinamo.

Antrenorul de atunci, Flavius Stoican, a fost de acord cu plecarea fundașului. S-a opus însă administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu. Acesta a marșat pe ideea că Dinamo trebuie să obțină bani în schimbul lui Steliano. Și astfel plecarea din iarnă a lui ”Stelu” a fost blocată.

Renunță la toate restanțele

Retrogradată în liga secundă, echipa roș-albă nu mai poate susține salariul de 7.000 de euro lunar al fundașului, așa că Zăvăleanu l-a anunțat pe Filip: ”Te lăsăm să pleci liber! Hai sa discutăm”.

Conform surselor ProSport, Steliano i-a transmis administratorului judiciar: ”Eu vreau să ajut Dinamo cât pot de mult pentru că este clubul pe care îl iubesc. Dacă mă lăsați să plec liber eu renunț la datoriile pe care le aveți către mine. Nu vreau să vă fac probleme”.

Cu 199 de meciuri în tricoul lui Dinamo, Filip are de încasat peste 21.000 de euro, fiind neplătit din martie! În primă instanță, Zăvăleanu a fost de acord, cele două părți s-au înțeles verbal, iar Filip a găsit deja trei cluburi care doresc să îl semneze. Dar când să primească hârtia că poate pleca liber, nimic! Zăvăleanu a introdus o clauză care îi blochează plecarea lui Filip.

Clauza lui Zăvăleanu

Această clauză obligă clubul care semnează cu fundașul să achite către Dinamo 20% dintr-un viitor transfer al lui Steliano. În cazul în care nu se respectă această clauză, Filip va trebui să achite din buzunarul propriu daune de 100.000 de euro către echipa din Ștefan cel Mare.

Discuțiile cu cluburile doritoare s-au blocat din cauza acestei clauze, iar Steliano Filip a anunțat că se prezintă de mâine sub comanda lui Gică Mihali, în ciuda faptului că este revoltat de ”schema” încercată de Zăvăleanu, afirmă sursa citată.

În aceste condiții, Dinamo este obligată să îi achite fundașului în continuare salariul de 7.000 de euro pe lună plus restanțele de 23.000 de euro! În acest fel, Filip ar putea deveni cel mai bine plătit fundaș din istoria ligii secunde din România.

Citește și

MM Stoica, ironic cu CSA Steaua că l-a pierdut pe David Popovici: ”Acestui sportiv”