Dinamo ar putea să nu joace primul meci al sezonului. Care e situația

Dinamo mai are trei meciuri de jucat înainte de finalul sezonului regulat, dar sunt șanse tot mai mari ca roși-albii să dispute doar două partide înainte de play-off/play-out.

Colaps declarat

În acest moment, omul care se ocupă și coordonează proiectul Unirea Constanța, Vasile Geambazi, omul de încredere al lui Gigi Becali, a anunțat că echipa își oprește activitatea.

La ora actuală, din informațiile oferite de Dacian Nastai, antrenorul Unirii Constanța în prima parte a sezonului, activitatea a fost stopată și, dacă nu se întâmplă ceva extraordinar, atunci FRF va face anunțul oficial al desființării.

Unirea Constanța a reluat pregătirile la începutul săptămânii trecute, foarte târziu, toate formațiile din Liga 2 fiind pe finalul antrenamentelor înainte de prima rundă din acest an, dar vineri, 10 februarie, Vasile Geambazi l-a anunțat pe Dacian Nastai că echipa se va desființa, nu va termina nici măcar acest sezon.

Oricum, lucrurile erau foarte complicate și până la anunțul făcut sâmbătă, 11 februarie, de Dacian Nastai, pentru că abia a reușit să adune 10 jucători, conform Liga2.ro.

”Nu știu cum era finanțată echipa”

”Știrile nu sunt bune, am avut cinci zile în care am făcut o pregătire, dar din păcate, am fost anunțat că nu se mai dorește continuarea proiectului.

Am avut în prima zi șapte-opt jucători, ajunsesem la 10 jucători apoi, dar din păcate anumiți jucători au venit, au plecat, nu a fost stabilitate și poate și asta a contat. Faptul că nu ne-am adunat cum ne-am dorit a contat.

Domnul Geambazi m-a anunțat că nu dorește să continue acest proiect. Nu cunosc exact cum era finanțată echipa, dar cu el țineam legătura. Aveam programat pentru azi dimineață (n.r. – sâmbătă) un amical cu echipa U18 a FCSB-ului, făcusem cinci zile de pregătire, voiam să ne punem la punct problemele de ordin fizic, dar ieri seară (n.r. – vineri, 10 februarie) am fost anunțat că se va renunța la acest joc și la proiect.

Mi-aș dori mult să continue, poate sunt anumiți jucători care vor să joace, dar sunt lucruri care mă depășesc, organizatoric și financiar, și aici mă opresc”, a comentat antrenorul Dacian Nastai situația de la Unirea Constanța, la Metropola TV.

Unirea Constanța este pe locul 20 din 20 de echipe în Liga 2, cu 12 puncte, la egalitate cu echipa de deasupra, Politehnica Timișoara. În prima rundă din 2023 trebuie să evolueze, teoretic, pe terenul lui Dinamo.

Au fost recunoscute anumite discuții pentru preluarea pachetului majoritar de către alți oameni de afaceri, dar dacă nu se ajunge la un acord, sunt șanse mari ca Unirea Constanța să se retragă, să nu reia campionatul și să se desființeze.

Ce spune regulamentul

Astfel, articolul 17, retragerea sau excluderea echipelor din campionat spune că:
1.În cazul în care, în cursul desfăşurării unui campionat, o echipă sau mai multe echipe se desfiinţează, sunt excluse din activitatea competiţională, se retrag sau sunt retrogradate, se procedează astfel:a.dacă această situaţie intervine înainte de sfârşitul turului (la competițiile organizate potrivit art. 8.a, respectiv cu tur și retur)/sezonului regular, rezultatele jocurilor disputate se anulează şi nu vor mai apărea în clasament;

b.dacă această situaţie intervine după terminarea turului sezonului regular (la competițiile organizate potrivit art. 8.a), sau în timpul desfăşurării fazelor play-off/play-out, rezultatele jocurilor disputate în tur/sezonul regular se menţin, iar toate jocurile din retur/fazele play-off/play-out (cele care s-au desfăşurat până la data retragerii/excluderii și cele rămase a se desfăşura conform programului official) se omologhează cu rezultatul de 3-0 în favoarea fiecărei echipe adverse.

Citește și

Un nou cutremur în România: 5,7 pe scara Richter