--> -->

Dinamo alege între ”prestigiu” și prioritate

Dinamo a căpătat din nou încredere după 1-0 cu Ripensia, mai ales că a mai făcut un pas important spre locurile de play-off, care nu mai par atât de îndepărtate în condițiile în care este o luptă foarte strânsă în liga secundă.

Duel de orgoliu

Marți, de la ora 21:00, ”câinii” au din nou meci, tot pe același stadion din Giurgiu, dar în altă competiție și împotriva unui adversar de un alt calibru.

Roș-albii joacă împotriva unei echipe aflată în dificultate în Liga I, FCU Craiova tocmai a pierdut în deplasare la Botoșani cu scorul de 1-0, gol marcat de Camara în ultimul minut de joc.

O formație care tocmai ce și-a dat afară antrenorul, pe Marius Croitoru, care nu a numit încă un ”principal”, dar care vine să-și impresioneze fanii cu o victorie împotriva rivalilor de moarte.

Obiectivul de a ajunge în grupe a fost atins, calificarea mai departe este extrem de complicată, mai ales că nu depinzi doar de tine, sunt 6 formații și întâlnești 4 dintre ele, într-un format ciudat.

Craiova și Sepsi sunt formații de prima ligă, probabil vor folosi jucători care au jucat mai puțin în ultima vreme, dar nivelul între cele două ligi este evident.

Joacă fotbaliștii din plan secund

Ovidiu Burcă a spus și el la finalul partidei că va profita de acest meci din Cupă pentru a oferi minute și jucătorilor care poate ar fi meritat să joace mai mult în ultimele săptămâni, dar nu au avut posibilitatea, mă gândesc aici la Bena, Buhăescu, Ghezali, poate de ce nu, chiar Valentin Borcea, dar și alții.

”Meciul cu FCU va fi pentru prestigiu, pot să crești ca echipa, să ridici nivelul, obiectivul faptul că am intrat în grupe este un pas impotant în acest an. Știți bine ce probleme au fost, vor juca și niște jucători care poate ar fi meritat mai multe minute, dar au șansă în meciul asta să arate că pot să mă bazez pe ei.

Este un obiectiv Cupa, trebuia să fim însă realiști. La cum a început sezonul asta, nu știu dacă trebuie să ne setăm obiective nerealiste. O să dau șanse unor jucători care au evoluat mai puțin. Craiova este de prima ligă, dar cei care vor intra în teren, vor da totul”, a mai spus Ovidiu Burcă.

Totul pe meciul cu Metaloglobus

Acum, Dinamo mizează să intre în cărți pentru play-off și urmează o deplasare în care trebuie să obțină obligatoriu toate punctele puse în joc, partida cu Metaloglobus. Meciul se joacă sâmbătă, de la ora 12:00, unii jucători care au nevoie de odihnă după ultimele evoluții ar putea fi menajați.

Cu 3 puncte la Metaloglobus, Dinamo poate spune că a intrat în cărți pentru play-off, s-ar apropia tot mai mult de primele 6 și obiectivul de a termina acolo nu ar mai părea atât de improbabil.

Metaloglobus a învins pe Dumbrăvița și ieri a pierdut doar cu 1-0 la Iași, niciun meci nu este ușor, mai ales că liga secundă în actuala ediție a fost plină de rezultate imprevizibile.

Citește și

Florin Piersic despre marele său vis neîmplinit: ”N-am avut ocazia”