--> -->

Dinamo a scăpat, momentan! Când va fi la judecată

Dinamo află de-abia după etapa viitoare cu Poli Iași, marți, 25 aprilie, ce sancțiuni va primi după situația creată de propriii suporteri în Ghencea.

Ce riscă Dinamo

„Câinii” riscă să joace următorul meci din play-off în afara Bucureștiului, iar noii acționari vor trebui să plătească și o amendă consistentă.

Ședința Comisiei de Disciplină a FRF va analiza și situația creată de ultrașii „câinilor” în duelul cu CSA Steaua din Ghencea. Iar Dinamo e pasibilă de sancțiuni drastice.

Noii acționari de la Dinamo vor avea parte, astfel, de noi cheltuieli neprevăzute, după cei aproape 8.000 de euro sancțiune pentru comportamentul suporterilor din meciurile cu Unirea Dej și Otelul Galați.

Ședința în cazul Dinamo va fi săptămâna viitoare

Motivul e unul simplu: fanii și-au procurat bilete online direct de la organizator, deplasarea de marți n-a fost organizată de șefii de galerie, iar clubul e cel care va trage ponoasele acțiunilor suporterilor.

În cel mai bun caz, Dinamo se va alege doar cu terenul suspendat. Va fi nevoită să joace departe de Capitală, cel mai probabil la Giurgiu!

Comisia de Disciplină a FRF va analiza miercuri, 26 aprilie, evenimentele petrecute la meciul CSA Steaua – Dinamo, astfel încât pentru meciul contra celor de la Poli Iași nu vor exista restricții.

Ce spune regulamentul

Clubul vizitator răspunde pentru comportarea neregulamentară a propriilor grupuri de suporteri şi, în funcţie de gravitatea faptelor, poate fi sancţionat în mod similar cu clubul gazdă și/sau cu măsura interzicerii propriei galerii sau propriului grup de suporteri la jocurile disputate în deplasare sau pe teren neutru de la 1 la 10 jocuri.

Introducerea și aprinderea în stadion a obiectelor și materialelor [interzise] se sancţionează cu penalitate sportivă de la 5.000 la 30.000 de lei.

Distrugerea obiectelor/bunurilor aflate în incinta stadionului și escaladarea gardurilor ce înconjoară terenul de joc se sancţionează cu penalitate sportivă de la 5.000 la 100.000 de lei.

Pătrunderea spectatorilor în teren se sancţionează cu măsura programării jocurilor fără spectatori pentru 4 jocuri și penalitate sportivă de 100.000 lei.

Citește și

Locul din România care i-a lăsat fără cuvinte pe străini: “Uimit”