--> -->

Dinamo a rezolvat o mică-mare problemă: a eliminat o amenințare cu falimentul!

Dinamo a început să plătească din datoriile clubului, conform planului de reorganizare modificat, după decizia Tribunalului București din data de 4 septembrie.

Una dintre restanțele ce au fost lichidate este cea care viza contractul cu firma de pază NEI Divizia de Securitate SRL, cea care a depus la Tribunalul București o cerere de deschidere a procedurii de faliment împotriva SC Dinamo 1948 S.A.

A fost achitată o restanță de 40.000 de euro

Conform GSP, roș-albii au plătit suma de 200.000 de lei, aproximativ 40.000 de euro, pentru a stinge litigiul cu firma de pază. Au confirmat atât oficialii grupării, cât și ai companiei.

În decembrie 2022, firma de pază a recurs la acea cerere formulată la Tribunalul București pentru a-și recupera banii. Înțelegerea a fost parafată pentru închirierea serviciilor de pază și de securitate la Arena Națională cu ocazia meciului Dinamo – Steaua (1-2), de pe 9 septembrie 2022, din Liga 2.

Ulterior, după incidentele de la meciul respectiv, gruparea din „Ștefan cel Mare” s-a adresat instanței și a solicitat ca firma NEI să plătească penalități în cuantum de 46.500 lei și echivalentul în lei a sumei de 20.000 euro.

Luni se închid două dosare

Practic, luni, pe 18 septembrie, se închide acest dosar în instanță, dar și cel care-l implica pe fostul antrenor al „câinilor”, cehul Dusan Uhrin.

Conducerea formației a stins litigiul cu tehnicianul de 55 de ani. Pe 30 iunie 2023, Dinamo i-a achitat cehului datoria de 12.800 de euro, sumă aferentă salariilor restante din lunile mai și iunie 2022.

Ca atare, Uhrin urma să-și retragă cererea depusă în februarie 2023 la Tribunalul București pentru deschiderea procedurii de faliment împotriva lui Dinamo. „Trebuie închise dosarele”, au transmis oficialii clubului vizavi de acțiunea de luni de la tribunal.

Citește și

Cristian Tudor Popescu dă vina pe apărarea Simonei Halep: „Bezna minții”