--> -->

Dinamo a plătit și a scăpat de amenințarea cu falimentul

Presată de datorii urgente de sute de mii de euro, pe care trebuie să le achite săptămâna viitoare pentru a scăpa de interdicția FIFA și a putea înregistra transferurile făcute, Dinamo a rezolvat de curând o altă problemă la fel de stringentă.

Conducerea formației din Ștefan cel Mare a stins litigiul cu fostul antrenor Dusan Uhrin (55 de ani), susține GSP. Pe 30 iunie 2023, Dinamo i-a achitat tehncianului ceh datoria de 12.800 de euro, sumă aferentă salariilor restante din lunile mai și iunie 2022.

Ca atare, Uhrin își va retrage cererea depusă în februarie 2023 la Tribunalul București pentru deschiderea procedurii de faliment împotriva lui Dinamo.

În aprilie, când Dinamo era în focurile obținerii licenței pentru Liga 1, Vlad Iacob, administratorul special de la Dinamo, l-a convins pe Dusan Uhrin jr. să aștepte până la 30 iunie 2023 plata celor două salarii restante din ultimul mandat la club.

Cu Dusan Uhrin jr. pe bancă Dinamo a retrogradat în Liga 2 pentru prima dată în istorie, după barajul antologic cu U Cluj, 0-2 în deplasare și 1-1, acasă.

Răzvan Zăvăleanu i-a reziliat contractul lui Dusan Uhrin, la 1 iunie 2022, pentru abateri disciplinare

Cu toate astea, administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu, a informat judecătorul sindic, printr-un document depus la dosar pe 26 ianuarie 2023, că Dusan Uhrin merită doar 6.400 de euro, salariul pentru luna mai, deoarece la 1 iunie i-a fost reziliat contractul pentru abateri disciplinare. Concret, Uhrin a fost demis pentru că nu s-a mai prezentat la serviciu, după ce Dinamo a retrogradat, în urma meciului retur de baraj cu U Cluj, disputat pe 29 mai 2022.

Dinamo a justificat astfel decizia: „La data de 01.06.2022 între Dinamo 1948 SA și dl. Dusan Uhrin, a fost încheiată Decizia de încetare nr. 306/01.06.2022 a Contractului de activitate sportivă nr. 492/11.03.2022, ca urmare a neprezentării la activitățile echipei Dinamo I începând cu data de 30.05.2022.

În acest sens, a fost încheiat referatul privind constatarea săvârșirii unei abateri disciplinare de către domnul Sabin Ghiță, angajat în funcția de Team Manager în cadrul SC Dinamo 1948 SA.

Dusan Uhrin a plecat pe 30 mai 2022 și nu s-a mai întors

Deși nu a specificat în motivarea de la tribunal, Dusan Uhrin s-a plâns apropiaților că nu a fost anunțat de club că i-a fost desfăcut contractul din motive disciplinare.

„Chiar dacă Dinamo îi putea rezilia unilateral contractul fără nicio notificare, decizia trebuia să-i fie adusă la cunoștință”, spun oameni din anturajul tehnicianului.

Dusan Uhrin, care mai avea contract cu Dinamo până pe 30 iunie, a plecat în Cehia pe 30 mai, a doua zi după ce Dinamo a retrogradat în Liga 2, în urma barajului cu U Cluj (0-2 tur, 1-1 retur).

Tehnicianul nu s-a mai întors în România, iar Dinamo s-a reunit pentru Liga 2, pe 20 iunie, sub comanda lui Gheorghe Mihali.

Citește și

Mama Soranei Cîrstea îl face praf Cristian Tudor Popescu: “Scrieți și reacționați la comandă și la plată”