--> -->

Dinamo a mai încasat o mare lovitură!

Dorin Șerdean a câștigat procesul cu Dinamo, astfel că trebuie să recapete o funcție în conducerea clubului începând cu noul an. De asemenea, Șerdean a primit câștig de cauză de a primi de la alb-roșii suma de 16.185 lei, plus penalizări. Decizia e definitivă.

Șerdean a fost demis în ianuarie 2021 din funcția de director executiv al lui Dinamo printr-o decizie luată în cadrul Consiliului de Administrație. Omul de afaceri din Alba Iulia a contestat decizia, a dat în judecată clubul și a avut câștig de cauză.

Instanța a decis

”Solutia pe scurt: Admite cererea. Încuviinţează executarea silită, pentru toate obligaţiile prevăzute de titlul executoriu, în vederea realizării drepturilor creditorului, inclusiv a cheltuielilor de executare. Executarea silită se va putea realiza simultan ori succesiv, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege. Încuviinţarea executării silite produce efecte pe întreg teritoriul ţării.

Încuviinţarea executării silite se extinde şi asupra titlurilor executorii care se vor emite de executorul judecătoresc în cadrul procedurii de executare silită încuviinţate. Fără cale de atac. Soluţionată în camera de consiliu şi pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, astăzi, 22.12.2022. Document: Încheiere – de executare silită 22.12.2022”, este decizia Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti citată de portal.just.ro.

”Trebuie să fiu repus în drepturi ca președinte executiv”

”Este o sentință executorie, astfel că Dinamo mai poate face apel. Astăzi s-a dat încuviințarea ca de la 1 ianuarie să fiu repus în drepturi ca președinte executiv și să primesc banii cu care sunt înscris la masa credală”, a declarat Șerdean pentru GSP.ro.

”Lupt pentru restabilirea adevărului”, a mai spus acesta.

Acționarul majoritar este înscris la masa credală cu 16.185 lei, la categoria creditori salariați. Această sumă care îi va reveni lui Șerdean va fi rotunjită și de penalizări.

De partea cealaltă, sursele din anturajul clubului Dinamo susțin că Șerdean era director executiv, funcție care acum nu mai există de când cu intrarea în insolvență, astfel că rămâne de văzut ce post va ocupa acesta din 2023. 

Șerdean a ocupat respectiva funcție până la sosirea actualei conduceri, cu care se luptă acum. Funcția „executivă”, principală, din prezent este cea de administrator special, ocupată de Vlad Iacob, din vara lui 2022.

”Aceasta e problema cea mare”

”Este o problemă, însă problema cea mare rămâne validarea planului de organizare”, este prima reacție a conducerii lui Dinamo. „Nu i-a barat nimeni drumul spre serviciu, înapoi, dar nu înțelegem care este scopul pentru care a apelat la acest demers. Nu știm adevăratele intenții, putem doar bănui”, au mai spus oficialii „câinilor” după aflarea veștii.

Șerdean a venit la Dinamo în vara lui 2020, în același timp cu pseudopatronul Pablo Cartocero, de la care a preluat pachetul majoritar de acțiuni în luna martie a acestui an.

Citește și

Ludovic Orban, ipoteză explozivă: ”Asta dorește Iohannis”