Dinamo a câștigat procesul cu Nicolae Badea. Iuliu Mureșan a dat o mână de ajutor!

Dinamo a câștigat procesul intentat de Nicolae Badea (75 de ani), prin compania sa Computerland România SRL, pentru recuperarea unei presupuse datorii în valoare de 433.615 lei, circa 88.000 de euro, născute după deschiderea procedurii de insolvență a grupării din Ștefan cel Mare.

Curtea de Apel a dat sentință definitivă pe 6 decembrie, confirmând decizia Tribunalului București: Dinamo nu trebuie să plătească, susține cei de la GSP!

Cum a motivat Curtea de Apel

Curtea de Apel a motivat astfel hotărârea: „Instanța a reținut că suma de 433.615,67 lei pretinsă de contestatoare nu este datorată de debitoare, nu are caracter curent, cert, lichid și exigibil și nu sunt îndeplinite condițiile art. 75 alin. 3 și art. 102 alin. 6 din Legea nr. 85/2014, fiind în mod legal respinsă de administratorul judiciar”.

Computerland a reclamat că în perioada iulie – decembrie 2021 a achitat 15 facturi, în valoare de 433.615,67 lei, în numele și la solicitarea reprezentanților legali ai debitoarei Dinamo 1948 S.A.

Dintre care 152.845 de lei către hotelul Crystal Palace, proprietatea lui Dumitru Dragomir, „refacturare servicii cazare perioada 30 iunie – 18 octombrie 2021”.

În replică, administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu a considerat neîntemeiată solicitarea lui Nicolae Badea, menționând că sumele respective reprezintă contravaloarea serviciilor de publicitate prestate de către Dinamo 1948 S.A, prin promovarea logo-ului Computerland. Nicolae Badea este acționar minoritar la Dinamo 1948 SA, cu 7,03%, prin ACS FC Dinamo București, club din Liga 4.

Ce a susținut firma lui Badea

În fața instanței, Computerland a susținut că a achitat cele 15 facturi, în valoare de 433.615,67 lei, în numele și la solicitarea reprezentanților legali ai debitoarei Dinamo 1948 S.A, fără legătură cu contractul de publicitate.

În primă fază, Dinamo 1948 S.A. și Computerland România au încheiat la data de 25 martie 2021 un contract de prestări servicii de branding și publicitate, valabil pentru sezonul Ligii 1 2021-2022, între 1 august 2021 – 31 mai 2022. Valoare: 297.500 lei.

Divergențele între cele două părți au apărut din cauza unui act adițional, prin care s-a prelungit perioada contractului de publicitate, 12 iulie – 31.12.2021.

Astfel, cei de la Dinamo au precizat că sumele reclamate de Computerland au fost achitate în numele lui Dinamo în baza acelui addendum la contract.

Computerland a susținut că nu a fost de acord cu actul adițional și că nu l-a semnat. Documentul respectiv ar fi parafat doar de fostul administrator special al lui Dinamo, Iuliu Mureșan.

Nicolae Badea explică de ce a plătit facturi pentru Dinamo 1948

Avocații lui Nicolae Badea au explicat judecătorilor de ce Computerland a acceptat să plătească facturi pentru Dinamo 1948 S.A. fără a mai avea contract cu gruparea din Ștefan cel Mare.

„Având în vedere lipsa de disponibilități a debitoarei în acea perioadă, în raport cu necesitatea acesteia de a-și susține activitatea sportivă și competițională, reprezentanții legali ai debitoarei au solicitat societății noastre sprijin financiar pentru plata facturilor emise de mai mulți furnizori de servicii care au prestat servicii de cazare pentru jucătorii de fotbal, amenajare gazon pentru terenurile de Săftica și București, alte lucrări de reparații și întreținere instalații sanitare și electrice.

O parte dintre furnizori au emis facturi direct societății debitoare, situație în care societatea noastră a efectuat plățile către furnizori la solicitarea debitoarei Dinamo 1948 S.A., iar o altă parte dintre furnizori au emis facturile direct societății noastre situație în care am efectuat plățile către aceștia iar apoi am refacturat societății debitoare sumele achitate”.

Citește și

Carla’s Dreams, concert cu scandal, pumni și picioare. De la ce a pornit