Dinamo a avut probleme în drumul spre play-off. Iacob: ”Au plecat, nu venea nimeni”

Dinamo s-a calificat cu emoţii în play-off-ul diviziei secunde, iar oficialii ”câinilor roşii” speră la promovare.

Vlad Iacob, administratorul special al grupării din Ştefan cel Mare, are mare încredere în lotul lui Dinamo şi nu se teme de adversarele din play-off.

”Mă aștept să ne batem la promovarea directă”

”Fiecare partidă trebuie abordată individual. Dinamo nu are de ce să se teamă de echipele din playoff. Chiar şi cu Poli Iaşi, despre care mulţi spun că e mare favorită la promovare, am avut un meci foarte strâns, decis de o inspiraţie.

Poli Iaşi nu ne-a dominat, în niciun caz. Putem aborda fără probleme fiecare meci la victorie. Trebuie să încercăm să câştigăm fiecare partidă, dar este puţin probabil să se întâmple aceasta. Mă aştept să ne batem chiar la promovarea directă”, a explicat Vlad Iacob la emisiunea Dinamo 7/9, realizată de Playsport.

Probleme mari la Dinamo

Vlad Iacob a vorbit şi despre problemele foarte mari cu care s-a confruntat clubul alb-roşu în vara trecută. Acesta a subliniat greutatea cu care Dinamo a reuşit să-şi închege un lot şi să găsească personalul necesar pentru administrarea bazei sportive.

”Am avut mari probleme la început. Ne-a plecat bucătarul. Ne-a fost greu să gasim un preparator fizic. Ne-a fost greu să aducem un antrenor de portari. Am întâmpinat dificultăţi în a aduce oameni care să se ocupe de gazon.

Au existat întârzieri salariale de două luni de zile. Ovidiu Burcă merita să se bucure de susţinerea conducerii şi a demonstrat că lucrurile se pot îndrepta. Nu mi-am pus problema înlocuirii lui Ovidiu niciodată, deşi au existat presiuni”, a detaliat Vlad Iacob.

”Este un erudit”

Iacob a avut doar cuvinte de laudă la adresa antrenorului principal al lui Dinamo, Ovidiu Burcă. Administratul special al „câinilor roşii” afirmă că un mare merit pentru clasarea pe primele şase poziţii la sfârşitului sezonului regular i se datorează tehnicianului în vârstă de 43 de ani.

”Momentul când am ajuns la club a fost extrem de dificil. Ne aflăm în stare de insolvenţă. Pentru mine, alegerea lui Burcă a fost simplă. Mi-au fost propuse nenumărate variante. Le-am discutat pe toate, dar Burcă a fost prima mea opţiune.

Este un erudit, citeşte foarte mult, este şi absolvent de Psihologie, e foarte bun în a gestiona grupul, este modern, îmbină foarte bine analiza video cu pregătirea fizică. Burcă a fost clar alegerea cea mai potrivită”, a mai completat Iacob.

Egalul cu Poli, pus pe seama tinereţii

Dinamo a trăit cu emoţii finalul confruntării cu Poli Timişoara, dar Iacob pune rezultatul de egalitate pe seama tinereţii şi a experienţei mai mici a unor jucători ai alb-roşiilor.

”A fost un roller-coaster emoţional, au fost foarte multe emoţii. Am trecut de la frustrare la fericire în final. Pentru mulţi, a fost cel important meci din cariera lor, mai ales pentru cei tineri. A fost o presiune deosebită.

Foarte puţini dintre ei au evoluat în faţa unui public atât de numeros. E bine că ne-am calificat. Nu consider că Timişoara ne-a pus probleme dosebite. Nu ştiu dacă un egal era conform cursului jocului”, a punctat Iacob.

Citește și

Mario Iorgulescu, sfidător din Italia: ”Mafia. Viață bună”