--> -->

Din cauza cui suferă Adrian Năstase: ”S-au pierdut ocazii”

Invitat în podcast-ul ”Altceva cu Adrian Artene”, Adrian Năstase, fostul premier al României, a recunoscut că suferă pentru Dinamo București, care a retrogradat din Superligă după barajul cu Universitatea Cluj.

La primul meci din istorie în Liga 2, Dinamo a bătut-o cu 1-0 pe Progresul Spartac.

”Unii antrenori aveau interese”

Adrian Năstase are o legătură aparte cu Dinamo și știe de ce fotbalul românesc a ajuns atât de jos, încât să fim bătuți chiar și de Armenia sau Georgia.

”Am început la 7 ani, am făcut înot, volei, handbal, nu la nivel de performanță, ci la nivelul pasiunii vârstei prin care am trecut. M-am bucurat de fiecare dată să descopăr mergând cu bicicleta dimineața la ora 6 venind destul de departe, să joc tenis pe răcoare cu un prieten. Lucrurile acestea au trecut din păcate. Nu mai am genunchii de altă dată.

Acum, din păcate, chiar sufăr pentru Dinamo. N-am putut să înțeleg această lipsă de inteligență în necoordonarea mai multor zone în care fiecare a încercat să tragă spuza pe turta lui. S-a pierdut și ocazia de a face mai rapid un teren de fotbal acolo, în Ștefan cel Mare. S-au pierdut ocazii pentru că, practic, unii antrenori aveau interese pentru a aduce anumiți jucători. În fine… m-am enervat destul!”, a spus Năstase.

”Bani gri sunt peste tot”

”Dar e adevărat că și Direcția Națională Anticorupție (DNA) a avut un rol destul de important în momentul în care a intervenit și a condamnat mulți dintre finanțatori. Sigur că, în anumite situații, erau și bani gri. Așa e peste tot!

Am vrut să facem un fotbal curat și în felul acesta am rămas fără fotbal. Adică, el e curat acum, dar nu prea mai există. Nu mai putem să concurăm cu echipe din Armenia, Georgia, Macedonia. Erau țări care aveau țări cu mult sub nivelul fotbalului românesc. Asta s-a întâmplat pentru că, practic, mecanismul de finanțare pentru fotbal a dispărut.

Nu mai avem jucători care să fie transferați în străinătate. Cei care sunt transferați în străinătate nu au jocuri în picioare, nu vin cu forța în picioare necesară, nu se antrenează în formule de echipă”, a spus fostul premier Adrian Năstase la podcastul ”ALTCEVA” cu Adrian Artene.

Citește și

FCSB, două transferuri oficializate: un jucător U21 până în 2027!