Diana Șoșoacă îi laudă pe parlamentarii maghiari: ”Dau acest exemplu”

Senatoarea Diana Șoșoacă a avut un nou discurs dur la adresa autorităților române, comparându-se cu cele de la Budapesta, și acuzându-l pe Raed Arafat, unul dintre ”motoarele” oficialităților țării în plină pandemie. Avocata a făcut referire și la relațiile pe care România le are cu marile puteri ale lumii.

Întrebată de Dan Bittman, în cadrul interviului acordat celor de la Evenimentul Zilei, dacă se dorește ruperea în bucăți a țării noastre, Diana Șoșoacă a evitat răspunsul, dar a subliniat faptul că parlamentarii unguri sunt oameni foarte diplomați și educați, pentru care fostul senator AUR nu a avut decât cuvinte de laudă.

”Parlamentarii ungurii sunt foarte buni profesionişti, ei dau exemplu de profesionalism, de erudiţie, niciunul nu şi-ar permite să spună că nu cunoaşte legea, Constituţia României, chiar daca nu o iubesc, au o statură demnă, o verticalitate. Ei nu s-au implicat în niciun scandal în timpul pandemiei. Nici pe vremea când îi atrăgea Corneliu Vadim Tudor în disputele lui, ei nu le dădeau curs.

Dar nu pot să-i dau de exemplu, cum nu pot să-l dau ca exemplu pe Raed Arafat. Există un raport al Avocatului Poporului pe 2020 care spune că, în România, s-au luat cele mai abuzive măsuri restrictive din UE. Vezi că mor copii cu zile, că iau foc spitale, că vine OSCE şi-ţi spune: ”Atenţie, aţi încălcat demult principiile democratice”.

Pe de altă parte, Diana Șoșoacă a pus tirul pe Raed Arafat, blamând acțiunile secretarului de stat din MAI pe durata pandemiei.

”Noi, cei care am acţionat inclusiv la nivel extern pentru a fi salvat poporul român, am primit astfel de răspunsuri, de-aia ne urăsc, pentru că am dus afară probleme din interior. De afară vin nişte ordine, dar ei nu-ţi spun: ”Mergi pe calea asta”. Ei îţi spun, spre exemplu: ”Vaccinaţi 2 milioane de oameni”, dar nu-ţi spun cum s-o faci, nu-ţi spun să încalci legea. Asta e alegerea ta.

Şi, la un moment dat, te trag de mânecă: ”Eu ţi-am zis să faci asta, dar nu să încalci legea”. Ceea ce fac ei (autorităţile române – n.red.), îi face complici la crimă. Poporul român, însă, s-a trezit. Numai cine nu se întâlneşte cu oamenii nu vede acest lucru.

Au murit foarte mulţi oameni cu boli cronice, care nu au avut Covid, s-a mărit numărul bolnavilor de boli cronice care nu au avut acces la tratament”, a declarat Diana Șoșoacă.

Citește și

Actrița Carmen Tănase îi plânge pe copii în pandemie: ”Cred că e un plan, dar eu refuz teama și masca”